Tesla Model X je bliže nego što ste mislili

Teslin mini džip / minivan električni automobil Model X u alfa verziji bi mogao stići već sljedeće tjedan, istaknuo je Elon Musk u svom javnom obraćanju dioničarima.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 01.08.2014. / 07:05

Tesla Model X je bliže nego što ste mislili

Teslin mini džip / minivan električni automobil Model X u alfa verziji bi mogao stići već sljedeći tjedan, istaknuo je Elon Musk u svom javnom obraćanju dioničarima. 

Alpha modeli koristit će se za finalne odluke u dizajnu i završna testiranja poput minimalnih promjena u elektronici, trajanju samog automobila, pa čak i testiranja sudara. 

Prototip Model X-a spreman je za kraj ove godine a model za proizvodnju počet će na proljeće sljedeće godine. Alpha model će biti prilično napredan za razliku od Model S alphe i puno brže će ući u beta fazu, već nakon tri mjeseca, istaknuo je Musk, a sama proizvodnja automobila ići će puno brže nego što je to slučaj s Model S-om. 

Model X u ovoj verziji vjerojatno neće imati klasične retrovizore, već kamere, no pitanje je hoće li se taj dizajn zadržati i do produkcijske verzije s obzirom da je tako nešto zahtjevno implementirati. 

U nastavku možete pogledati prvi prototip Model X-a kojeg su isprobali na gigaom.com.

Foto Tesla

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti