Tesla predstavio Model 3, novi cjenovno pristupačni električni automobil

Danas, u rano jutarnjim satima, Tesla Motors je predstavio novi Model 3, automobil namijenjen za gotovo svakoga.

| 01.04.2016. / 09:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nego li je uopće predstavljen, Model 3 je prodan u preko 135.000 primjeraka, što znači da su ljudi ostavili polog za automobil koji nikad nisu vidjeli i nisu znali što očekivati.

Unatoč brojnim pokušajima da se objavi dizajn Model 3, pravi model je ipak nešto malo drugačiji, no ništa neočekivano. Automobil čija vrijednost iznosi 35.000 dolara, a očekuje se da će uz pomoć subvencija države cijena pasti i na 25.000 dolara, pokazuje da je Model 3 automobil namijenjen za masovno tržište čime bi Tesla mogao postati prvi pravi proizvođač električnih automobila za široko tržište.

Sam automobil je, kao i svi prethodnici, modernog i predivnog dizajna s staklom koje prelazi iznad glave vozača od prve kabine pa sve do zadnje, a što mu daje osjećaj prostornosti u manjem, no opet raskošnom automobilu. Model 3 ima dva prtljažnika, jedna sprijeda i jedan s straga, dok mu je doseg na jednom punjenju oko 350 kilometara, što je itekako dobar podatak.

Nadalje, za one koji vole ubrzanje, Model 3 od 0-100 ubrzava za manje od šest sekundi, što ga stavlja u kategoriju primjerice BMW-a 328i s 245KS.

Teslin Model 3 može se također staviti u kategoriju luksuznih automobila s obzirom da dolazi s četvero vrata, te pet sjedala za odrasle osobe. Osim toga, tehnologija razvijena u Tesli već je djelomično ugrađena u ovu jeftiniju varijantu pa će tako Model 3 imati auto pilot.

U unutrašnjosti se nalazi veliki zaslon na kojem se mogu pronaći sve informacije o vozilu. U nastavku možete vidjeti isječak iz prezentacije novog vozila koje ima zadatak promijeniti automobilsku industriju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti