Ako vam je Model S preskup, uskoro ćete imati dvije opcije, Model X SUV, koji stiže u prodaju početkom sljedeće godine ili Model E, jeftiniju varijantu Teslinog električnog automobila koji će cijenom konkurirati novom BMW-u compact 3 ili Audi A4.

Chris Porritt, potpredsjednik Tesla Motorsa otkrio je da će Tesla objaviti Model E koji će koštati svega 30.000 dolara, cjenovno pristupačan električni automobil. Niska cijena moći će se zahvaliti novoj tvornici koja će smanjiti troškove izrade baterija.

Iako Porritt nije otkrio previše detalja, poznato je da će automobil biti 20 posto manji od Model S, te će imati nešto jeftinije materijale, pa će tako umjesto aluminija ugraditi čelik, no iz kompanije se nadaju kako neće biti nekih drastičnih promjena.

Iako je Model E u planu, pitanje je kad će automobil biti dostupan za prodaju, jer je trenutno fokus na prodaji Model S, te objavljivanje Model X, koji će navodno biti dvostruko jeftiniji od Model S. Kako prodaja raste, očekuje se i pad cijena električnih vozila, a u prilog tome ide i nedavno kontroverzan potez Muska koji je svima omogućio korištenje Teslina tehnologije Superchargera kako bi se ova industrija još brže razvijala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju