Tesla priprema novu generaciju svog popularnog automobila, a već je poznato koje novitete donosi

Službeno nema podataka, no zahvaljujući dosadašnjim glasinama otprilike znamo što možemo očekivati.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.08.2023. / 15:40

Tesla Model 3 (Foto: Tesla)

Tesla je Model 3 lansirala još 2017. godine i ovaj se automobil pokazao kao pun pogodak za Muskovu kompaniju. Od početka prodaje do danas vlada velika potražnja za Modelom 3 koji, uz sve prednosti koje donose Teslina vozila, korisnike privlači i cijenom te je riječ o najjeftinijem vozilu ovog američkog proizvođača električnih automobila.

Elon Musk Velika Muskova najava mogla bi zauvijek promijeniti automobile

Nakon šest godina na tržištu, čini se kako je došlo vrijeme za novu generaciju ovog vozila kojeg, kako naglašavaju na Electreku, možemo očekivati jako brzo. Prema dosadašnjim informacijama, od nove generacije ne treba očekivati neke revolucionarne promjene, no budući kupci svakako će pozdraviti poboljšanja koja tvrtka priprema. Što se dizajna tiče spominju se male promjene s prednje i stražnje strane vozila, a Tesla će navodno nadograditi šasiju koja bi trebala biti lakša, što će pojeftiniti njegovu proizvodnju. Također, nadolazeća generacija Modela 3 trebala bi imati i novi self-driving hardver koji je već dostupan u drugim modelima Teslinih vozila.

Jedna od glasina vezana uz novu generaciju ovog automobila odnosi se i na baterije. Navodno će biti opremljen s novim baterijskim ćelijama CATL-a većeg kapaciteta, što znači da bi se trebao povećati i doseg.

Kao dokaze skorašnjeg lansiranja nove generacije Modela 3 na Electreku ističu odgodu isporuka ovih automobila. Na području Europe ta je isporuka sada pomaknuta na listopad, odnosno za početak sljedeće godine kada je u pitanju Model 3 Performance. Ovi automobili u Europu stižu iz kineske tvornice u Šangaju koja je prošli mjesec na kratko zatvorena zbog nadogradnje, a ta bi nadogradnja mogla biti povezana upravo s novom generacijom Modela 3.

Tesla Još jedna preliminarna istraga zbog problema na Teslinim vozilima

Što se tiče tržišta Sjeverne Amerike, isporuke na njemu su i dalje prilično kratke, no kompanija je također na kratko vrijeme zatvorila svoju tvornicu u Freemontu, što je bi mogao biti znak prilagodbe za novu Teslu 3.

Iz Tesle trenutačno nema informacija o dolasku nove generacije, tako da nam za sada ostaju samo glasine, a prema njima Muskova tvrtka neće najaviti novu verziju tog vozila sve dok tvornice u Kini i SAD-u ne budu u potpunosti spremne za proizvodnju. To bi, prema Electreku, moglo biti već krajem ovog mjeseca.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti