Tesla softverski "popravlja" 1,85 milijuna vozila u SAD-u

Tesla je s "popravcima" započela još sredinom lipnja, a ažurirani softver bolje detektira nezaključanu haubu i upozorava vozača.

Martina Čizmić | 31.07.2024. / 09:55

Tesla (Foto: Afp)

Tesla je počela sa softverskom nadogradnjom čak 1,85 milijuna vozila u SAD-u nakon što je otkriveno da bi greška u softveru mogla previdjeti nezaključanu haubu i tako povećati rizik da se prilikom vožnje većom brzinom hauba otvori i uzrokuje prometnu nesreću.

Odredbu u "popravku" donijela je Nacionalna uprava za sigurnost prometa na cestama (NHTSA) nakon što je otkriven taj problem. Naime, Tesla je još u ožujku započela s istraživanjem pritužbi kupaca na slučajeve nenadanog otvaranja haube. Provedena je inspekcija vozila u prometu i razvijen softverski dodatak koji se trenutno instalira diljem SAD-a.

Tesla je s "popravcima" započela još sredinom lipnja, a ažurirani softver bolje detektira nezaključanu haubu i upozorava vozača.

Autonomna vožnja (Ilustracija: Getty) Tesla "povlači" gotovo sva svoja vozila prodana u SAD-u zbog jedne važne promjene

"Popravak" se odnosi na određene modele. Prije svega Model 3, Model S, Model X (2020-2024) i Model Y (2021-2024).

Iako se trenutni "popravak" odnosi prije svega na vozila u SAD-u, takvih je događaja bilo i u Europi pa je za očekivati da će i europski korisnici dobiti obavijest o ažuriranju.

Inače, ovo je najveća "akcija popravka" Teslinih vozila od prosinca kad je ažuriran softver u više od 2 milijuna vozila u SAD-u, zbog ugradnje novih zaštitnih mjera u Teslin sustav autopilota.

Matt Mikka i njegova VIDEO Ovo morate vidjeti da biste povjerovali: Dojadilo mu stalno punjenje pa je u Teslu ugradio - dizelski motor

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti