Tesli u Njemačkoj nedostaje radne snage, a razlog su - male plaće

Iako bi mnogi htjeli raditi za Teslu, iz njemačkog sindikata tvrde kako su plaće u konkurentskim kompanijama za 20-ak posto veće.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.06.2022. / 15:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kada je Tesla počela s proizvodnjom svojih vozila u novootvorenoj tvornici Gigafactory Berlin u ožujku ove godine, u njoj je radilo 3 tisuće ljudi, a tada je najavljeno kako tijekom sljedećih mjeseci namjeravaju zaposliti tisuće novih zaposlenika. No Muskove zamisli ipak ne idu prema planu te mrežom već neko vrijeme kruže informacije da Tesla ima problema sa zapošljavanjem u novoj tvornici.

Tesla Bez toga kompanija je gotovo pa bezvrijedna: Elon Musk otkrio u čemu leži najveća vrijednost Tesle

Ipak, tek sada saznali smo da su jedan od razloga nedostatka radne snage u njemačkoj tvornici plaće, odnosno da se točnije izrazimo - premale plaće. Tako tvrde posljednji medijski izvještaji koje su prenijeli na Business Insideru, a koji su bazirani na informacijama najvećeg njemačkog sindikata IG Metall.

Prema tim informacijama, mnogi su radnici bili zainteresirani za posao u Tesli i rado bi zamijenili sadašnji posao s radom u Gigafactoryju, no na kraju su odustali od toga jer bi došli na novu radnu poziciju na kojoj bi im plaća bila manja. U odnosu na Teslu, plaća za isti ili sličan posao u nekoj od konkurentskih automobilskih proizvođača veća je za oko 20 posto, tvrde u spomenutom sindikatu.

Slika nije dostupna Bliži se kraj vladavini Tesle? Za 2 godine mogli bi imati novog lidera na tržištu električnih vozila

Na probleme s plaćama sindikatu su se već požalili zaposlenici u Teslinoj tvornici u Berlinu, a dok im u Njemačkoj nedostaje radnika, u drugim tvornicama možemo očekivati otkaze. Naime, zbog “super lošeg osjećaja” oko gospodarstva, Elon Musk nedavno je rekao kako želi ukinuti čak deset posto radnih mjesta u kompaniji.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti