Teslina vozila imaju vrlo neobičnog neprijatelja, sve više vozača prijavljuje isti problem

Vlasnici Teslinih automobila žale se na neobičan problem kod svojih električnih ljubimaca. Diljem Amerike sve više prijavljuju štetu na automobilima koju im nanose - glodavci.

Branimir Vorša | 12.07.2021. / 11:03

Tesla
Tesla - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Teslini automobili očito ne privlače samo svojim izgledom i performansama već i okusom. Barem ako je suditi po tome koliko se automobila nađe na jelovniku glodavaca.

Glodavcima je na Teslinim automobilima, čini se, ožičenje vozila prava poslastica jer baš jako vole gristi po žicama, te izazivaju čitav niz problema vlasnicima tih vozila.

Tako je primjerice jednoj vlasnici Teslina Modela 3 iz New Yorka glodavac pronađen u pretincu za rukavice unutar automobila. Primijetila je da joj klima u autu ne radi, a kad su mehaničari išli provjeriti o čemu je riječ, uočili su glodavca u navedenom pretincu. Pregrizao je i ožičenje unutar samog vozila, pa je klima u autu zato prestala raditi.

Američki mediji prenose da brojni vlasnici tvrde kako je glodavcima ožičenje unutar Teslinih vozila jako zanimljivo i fino zbog toga što se za izolaciju žica djelomično koristi i soja.

Navedenu vlasnicu Modela 3 popravak je stajao više od 5000 dolara, a na njezin upit Tesli da joj pokriju nastalu štetu nije dobila pozitivan odgovor. Ne samo to nego ona tvrdi i da je popravak vozila trajao više od mjesec dana.

Većina autoproizvođača koristi zrna soje umjesto ulja za izolaciju žica u novim vozilima jer je to jeftinija i za okoliš povoljnija opcija. Korištenje tog materijala ne smatra se 'manom' u dizajnu ili korištenju... S obzirom na to da postoji previše varijabli izvan Tesline kontrole, mi ne možemo pokriti nastalu štetu pod garancijom, odgovorio je vlasnici iz New Yorka Jose Solis, savjetnik za servis iz Tesle.

I u Velikoj Britaniji vlasnici Teslinih vozila prijavljuju probleme s glodavcima, a samo u 2020. zabilježeno je oko 150 prijava štete od glodavaca na Teslinim vozilima u toj zemlji.

Prema pisanju Bloomberga, samo u New Yorku u ožujku je zabilježen nagli porast tih slučajeva za 80 posto, na ukupno 2906 samo taj mjesec.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti