ThinkPad slavi 25 godina limitiranim izdanjem ThinkPad Anninversary Edition 25

Lenovo slavi četvrt stoljeća kultnog prijenosnika s limitiranim ThinkPad Anniversary Edition 25 izdanjem

Martina Čizmić | 06.10.2017. / 15:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Lenovo je, na ekskluzivnom događaju u Japanu, predstavio limitirano izdanje svog klasičnog prijenosnog računala - ThinkPad.

ThinkPad Anniversary Edition 25 moderno je utjelovljenje klasičnog dizajna i uključuje kultne „retro“ značajke kao što su ThinkPad Classic tipkovnica sa sedam redova i pozadinskim osvjetljenjem, namjenski gumbi za volumen i statusna LED svjetla.

Osim klasičnih značajki, ThinkPad Anniversary Edition 25 ispod površine skriva moderno prijenosno računalo. Pokreće ga Intel® Core ™ i 7-7500U procesor, a opremljen je i s NVIDIA GeForce 940MX grafičkom karticom te 14-inčnim full HD zaslonom osjetljivim na dodir.

 

Izvorni ThinkPad 700C, na kojem se rođendansko izdanje temelji, dizajnirao je Richard Sapper, a predstavljen je 5.listopada 1992. u Yamato Labs u Japanu. Inspiriran tradicionalnom japanskom bento kutijom, 700C u roku od nekoliko mjeseci osvojio je više od tristo nagrada i postao statusni simbol predsjednika i glavnih izvršnih direktora.

ThinkPad dizajn stvara snažan i sinergičan odnos između oblika i funkcije. U ravnoteži održava sofisticiranu estetiku, pažljivo osmišljeno korisničko iskustvo i priznato inženjerstvo kako bi se dobili vrhunski proizvodi, izjavio je David Hill, bivši direktor za dizajn tvtke Lenovo. 25 godina nakon uvođenja originalnog 700C, najnoviji X1 Carbon odmah se prepoznaje kao ThinkPad.

Tijekom sljedećih 25 godina, u Lenovu planiraju daljnji razvoj ThinkPada, nove inovacije i tehnologije budućnosti. Arimasa Naitoh, bivši voditelj Yamato Labs i otac ThinkPada, čvrsto vjeruje da je budućnost u sigurnim rukama.

Od originalnog 700C do najnovije serije X1, ThinkPad je dokazao da može omogućiti poslovnu transformaciju i ponuditi korisnicima beskompromisnu mobilnost“, izjavio je. „Naš tim inženjera zamislio je budućnost u kojem ThinkPad stvara nove segmente te dodatno obogaćuje korisnička iskustva jer tehnologija postaje ugrađena u naše živote.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti