TikTok planira širenje na tržište videoigara

TikTok počinje s testiranjem videoigara u Vijetnamu, a ta bi mogućnost s vremenom trebala biti dostupna i na drugim tržištima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.05.2022. / 08:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom proteklih nekoliko godina TikTok je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža s više od milijardu korisnika, pri čemu je pogotovo popularan među mlađim korisnicima. Zahvaljujući velikom broju korisnika, ali i sve većem vremenu koje oni provode na toj mreži, analitičari očekuju da će ByteDance ove godine utrostručiti zaradu od oglašavanja na čak 11 milijardi dolara. To je, za usporedbu, više od oglašivačkih prihoda Twittera i Snapa zajedno.

Slika nije dostupna Djeca su vam zalijepljena za ekran pametnog telefona i stalno "vise" na TikToku? Stručnjakinja ima važno upozorenje

Kako bi privukli još više korisnika, odnosno povećali vrijeme koje postojeći korisnici provode unutar aplikacije, u TikToku planiraju proširiti svoju ponudu s - videoigrama. Prvi testovi nove opcije počeli su u Vijetnamu u kojem dio korisnika sada unutar aplikacije može igrati videoigre. Prema izvorima upoznatim sa situacijom u kompaniji, ovo je tek početak testiranja videoigara te ByteDance namjerava predstaviti igre i na drugim tržištima južnoazijskih država, a možda i šire. 

Iz tvrtke nisu htjeli komentirati informacije o početku testiranja igara unutar aplikacije, no predstavnik TikToka u komentaru za Reuters naglasio je kako uvijek traže načine s kojima bi poboljšali svoju platformu te redovito testiraju nove opcije i integracije koje donose vrijednost zajednici.

Prvotni plan je na TikToku omogućiti igranje mini igara, odnosno jednostavnijih igara kratkog trajanja, no ambicije ByteDancea puno su veće. Na Reutersu podsjećaju kako je i Facebook još 2016. na svojoj platformi lansirao Instant Games, a prošle je godine i Netflix krenuo s videoigrama unutar svoje aplikacije.

Slika nije dostupna Instagram "preklinje" kreatore sadržaja da prestanu dijeliti objave s TikToka, najavili i obračun s onima koji to nastave raditi

Na određenim tržištima već su dostupne neke igre unutar TikToka, a u budućnosti na aplikaciji možemo očekivati prvenstveno igre ByteDancea, koji je prošle godine preuzeo gamerski studio Moonton Technology i također sve veći naglasak stavlja na tržište videoigara. Unutar igara bi se trebale prikazivati reklame, a zarada će se dijeliti između TikToka i developera.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti