Tko ima najboljeg borbenog robota? Odgovor će dati finale Fightboticsa

Ove se godine Fightbotics održava po treći put, a već je privukao rekordan broj sudionika.

Martina Čizmić | 29.11.2023. / 11:27

Fightbotics (Foto: Strojarnica)

Dok cijeli svijet raspravlja o tome hoće li se umjetna inteligencija u budućnosti oteti kontroli i tako realizirati scenarij koji smo mogli gledati u različitim holivudskim filmovima, studenti okupljeni u Strojarnicu - studentski makerspace - neprofitnu studentsku udrugu s ciljem promoviranja STEM-a te samostalnog i kreativnog rada,
udružili su snage i organizirali natjecanje koje će izazvati puno pozornosti. 

Radi se o "Fightbotics", natjecanju u izradi i borbi robota namijenjenom studentima STEM područja, ali i široj javnosti. Kako ističu organizatori, ideja je da se tijekom natjecanja timovi suočavaju s različitim inženjerskim izazovima poput programiranja i radio kontrole, odabira konstrukcijskih materijala te proračuna i CAD dizajniranja željenih borbenih robota.

Izrađenim borbeni roboti potom se bore u pomno izrađenoj areni za borbi na glavnom natjecanju Fightbotics.

Kako dodaju organizatori, cilj je ovog multidisciplinarnog projekta je potaknuti studente da primijene svoje znanje u rješavanju stvarnih inženjerskih problema,  steknu vrijedno iskustvo rada u timu, upoznaju buduće poslodavce i da se organizacijom ovakvog događanja izgradi zajednica entuzijasta borbi robota u Hrvatskoj.

Ove se godine Fightbotics održava po treći put, a već je privukao rekordan broj sudionika. 

Samo odmjeravanje snaga izrađenih robota održat će se 3. prosinca s početkom u 18 sati u klubu Močvara u Zagrebu, a svi zainteresirani svoju ulaznicu mogu osigurati na linku

Organizatori obećavaju večer dobre zabave, uzavrele atmosfere i spektakularnih borbi. A kako je izgledalo prošle godine, možete pogledati u priloženom videu. 


Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti