Tko je zagonetni letač s jetpackom koji uzbunjuje pilote u Los Angelesu? Pojavilo se zanimljivo objašnjenje

Objašnjenje same pojave zagonetnog letača je zanimljivo, no sad treba otkriti i tko stoji iza njega.

Martina Čizmić | 21.01.2021. / 16:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Piloti koji su posljednjih nekoliko mjeseci slijetali na međunarodni aerodrom u Los Angelesu u nekoliko su navrata prijavljivali neobičan susret s "tipom koji ima jetpack" i leti prema zrakoplovima na visini od oko 1000 metara.

Iako su na teren odmah izašle sve nadležne službe, pa i FAA i FBI, nitko ga nije uspio "uhvatiti". Entuzijasti su čak i uspjeli snimiti zagonetnog letača, s velike udaljenosti, ne bi li ipak dokazali kako piloti nisu ludi i kako se netko poigrava sa sigurnošću zrakoplova.

Slika nije dostupna Šok u Los Angelesu: Piloti upozorili na "letećeg čovjeka" u blizini aerodroma

Slika nije dostupna Misteriozni letač na 1800 metara visine zbunio posadu zrakoplova China Airlines

No, iako službenog objašnjenja još uvijek nema, pojavilo se nekoliko prijedloga koji bi mogli riješiti ovaj misterij. Najizgledniji je kako se uopće nije radilo o neopreznom letaču, već bespilotnoj letjelici opremljenoj lutkom na napuhavanje.

Kako je u videu pokazao njemački entuzijast Ralph Kayser, lako je moguće da je netko poželio testirati svoj dron ili jetpack pa je na njega pričvrstio lutku na napuhavanje. To bi svakoga tko promatra cijelu situaciju iz veće udaljenosti lako prevarilo i navelo da misli kako je u pitanju prava osoba.

Iako video pokazuje kako je tako nešto moguće, pitanje je tko bi takvom napravom letio u blizini aerodroma i uzbunio pilote, a potom jednostavno "iščeznuo" prije no što ga uhvati policija i FBI.

Objašnjenje same pojave zagonetnog letača je zanimljivo, no sad treba otkriti i tko stoji iza njega.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti