Šok u Los Angelesu: Piloti upozorili na "letećeg čovjeka" u blizini aerodroma

Prilikom približavanja aerodromu u Los Angelesu, dvojica pilota primijetila su osobu koja na visinu od oko tisuću metara leti u jetpacku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.09.2020. / 09:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom posljednjih godina zabilježeno je više incidenata s bespilotnim letjelicama koje su se previše približile zračnim lukama. Jedna neodgovorna osoba prošle je godine podigla svoj dron u blizini aerodroma u Splitu koji je zbog toga na kratko bio zatvoren, dok su prije dvije godine bespilotne letjelice izazvale kaos na londonskom aerodromu Gatwick.

Dron, ilustracija (Foto: Getty Images) Kontrola zračne plovidbe upozorava: Dronovi ne smiju u blizinu aerodroma

Iako je dronovima prilazak aerodromima zabranjen, ipak nije toliko neuobičajeno da se bespilotna letjelica približi zračnim lukama, no ono što je sasvim neuobičajeno jest da zrakoplove u blizini aerodroma ometa - leteći čovjek. Takav se nevjerojatan slučaj dogodio prošli vikend u Los Angelesu i prijavili su ga piloti dva zrakoplova. Vjerojatno su i oni ostali u šoku kada su na visini oko 1000 metara vidjeli osobu koja u jetpacku leti u blizini međunarodnog aerodroma LAX.

Na ovaj slučaj prvo je upozorio pilot leta 1997 American Airlinesa, a naknadno i pilot Southwest Airlinesa koji je kontrolni toranj obavijestio kako je, dok su se približavali zračnoj luci, pored njih "proletio čovjek". Iz kontrolnog tornja su odmah upozorili pilota još jednog nadolazećeg zrakoplova na osobu u jetpacku koja se "mota" u blizini aerodroma, uz dodatak da se to može dogoditi samo u Los Angelesu.

Slika nije dostupna Problemi sa softverom prizemljili letove u jednoj od najvećih zračnih luka u Njemačkoj

Iz Federalne zrakoplovne agencije (FAA) potvrdili su kako su dva pilota tijekom približavanja aerodromu LAX primijetila osoba u jetpacku, o čemu su obavijestili policiju. Oni su započeli istragu oko ovog neobičnog, nesvakidašnjeg i vrlo opasnog incidenta, no čini se da još nemaju osumnjičenih.

Izvor: Input


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti