Problemi sa softverom prizemljili letove u jednoj od najvećih zračnih luka u Njemačkoj

Otkazani su samo letovi za koje postoji alternativa.

Martina Čizmić | 25.03.2019. / 14:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Problemi sa softverom pri Njemačkoj kontroli leta (DFS) uzrokovali su u ponedjeljak probleme u njemačkom zračnom prometu i otkazivanje sedamdesetak letova sa zračne luke u Frankfurtu, od čega više od 40 otpada na letove zrakoplovne kompanije Lufthansa.

Otkazani letovi pogađaju oko 4500 putnika u zračnoj luci Frankfurt, priopćila je tvrtka Fraport, koja upravlja ovom zračnom lukom.

Računa se s tim da bi problemi s kontrolom leta mogli potrajati do četvrtka, kada je planirana promjena softvera koji je prouzročio problem.

Problemi sa softverom pogađaju operativni centar DFS-a u Langenu pored Frankfurta, koji je zadužen za zračni prostor južnog dijela Njemačke i pokriva zračne luke u Frankfurtu, Stuttgartu, Koeln/Bonnu i Düsseldorfu.

Zračne luke u Düsseldorfu, Koeln/Bonnu i Stuttgartu za sada nisu prijavile poteškoće vezane za kontrolu leta.

Ostala tri njemačka operativna centra, u Münchenu, Bremenu i Karlsruheu, nemaju problema sa softverom kakve ima onaj u Langenu.

Lufthansa, koja je najviše pogođena ovim problemom, priopćila je da su otkazani letovi na linijama kod kojih je moguća alternativa za putnike.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti