Toyotin robot Kirobo Mini za sve usamljene

Toyotin cilj je da Kirobo Mini bude više od jednostavnog partnera za komunikaciju.

Monika Nožić Monika Nožinić | 03.10.2016. / 15:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najveća automobilska kompanija na svijetu sljedeće će godine početi prodavati robota pod nazivom Kirobo Mini, najavljenog još prošle godine na Sajmu automobila u Tokiju. Riječ je o robotu koji će usamljenim ljudima praviti društvo.

Kirobo Mini je manja verzija robota Kirobo kojeg je Toyota razvila i pripremila za slanje u svemir 2013. godine, uz Koichija Wakatu, prvog japanskog astronauta koji je upravljao Međunarodnom svemirskom postajom.

U videozapisima koji demonstriraju Kirobov potencijal, mali robot zabavlja djecu, uz čaj priča sa starijima, a iz Toyota kompanije kažu da robot prepoznaje ljudske emocije.

Toyotin cilj je da Kirobo Mini bude više od jednostavnog partnera za komunikaciju, ali sve njegove mogućnosti još uvijek nisu otkrivene. Više informacija bit će poznato na ovotjednom sajmu CEATEC koji se održava u Tokiju.

Toyota se nada da će na temelju ovog projekta naučiti nešto više o komunikaciji koju je moguće ostvariti između ljudi i strojeva i da će nastaviti usavršavati robote.

Robot će se prodavati po cijeni od oko 392 dolara i to u Toyota predstavništvima u Tokiju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti