Traje potraga za 'novim Steveom Jobsom'

Leonardo DiCaprio odustao je od uloge glavnog glumca u novom filmu o Steveu Jobsu te se sada traži nova osoba koja će dobiti čast glumiti Appleovog osnivača i tehnološkog vizionara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.10.2014. / 10:25

Traje potraga za 'novim Steveom Jobsom'

Nakon smrti Stevea Jobsa nekoliko je filmskih studija pokazalo interes za snimanjem filma o njegovom životu – prvi takav film u kina je stigao prošle godine te je u 'Jobsu' osnivača Applea glumio Ashton Kutcher. U drugom filmu o Jobsu na kojem se radi već neko vrijeme, glavnu ulogu prvo je trebao imati Christian Bale, no u travnju odlučeno je da će, umjesto njega, Stevea Jobsa glumiti Leonardo DiCaprio. Ipak, DiCaprio je prošlog tjedna objavio kako neće biti dio ovog projekta te će, nakon što završi snimanje filma The Revenant, uzeti pauzu od glume i dobro se odmoriti.

Nakon odustajanja DiCapria, ponovno se otvorilo mjesto za glavnog glumca u filmu te postoji mogućnost da bi Stevea Jobsa u ovom filmu ipak mogao glumiti Christian Bale. Osim njega, neki od kandidata za ovu ulogu su i Matt Damon, Ben Affleck i Bradley Cooper, a na The Vergeu pretpostavljaju da najviše šanse ima Bale. S obzirom da trenutno još nije poznato ime glavnog glumca, nema nikakvih informacija niti o datumu kada bi se novi film o Jobsu mogao pojaviti u kinima.

Inače, jučer su se navršile tri godine od smrti jednog od Appleovih osnivača i čovjeka koji je proslavio ovu kompaniju koja je postala jedna od najvrjednijih kompanija na svijetu. Steve Jobs iza sebe ostavio je veliko nasljedstvo (Mac računala, iPod, iTunes, iPhone, iPad…), ali ostavio je i odlično organiziranu kompaniju i ljude koji su nastavili njegovim putem te je Apple, usprkos nekim krizama tijekom posljednje dvije godine, i dalje jedna od najvećih svjetskih kompanija.

Neki analitičari smatraju da je Tim Cook tek prošlog mjeseca predstavljanjem velikih modela iPhonea i najavom prvog velikog Appleovog proizvoda nakon Jobsove smrti (Apple Watch) izašao iz sjene Stevea Jobsa i u potpunosti preuzeo kontrolu nad kompanijom jer je Apple cijelo vrijeme zarađivao prodajom proizvoda u čijem je razvoju sudjelovao upravo Jobs. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti