Traže se konkretna rješenja za ublažavanje posljedica epidemije COVID-19 temeljena na internetu stvari

Inicijativa t0Gether provodi se na svjetskoj razini i već je uključila brojna tehnološka rješenja za ublažavanje posljedica epidemije.

Martina Čizmić | 28.04.2020. / 14:02

IoT (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Hrvatski operater 0G mreže, tvrtka IoT Net Adria ponudila je besplatno spajanje na mrežu do kraja srpnja za sve koji žele osmisliti IoT rješenje (internet stvari) kojim bi se suzbile posljedice epidemije COVID-19.

Inicijativa je prije svega usmjerena na sistemske integratore i IT tvrtke koje se bave osmišljavanjem i proizvodnjom senzorike i softwarea, ali i ostale tvrtke koje žele podržati inicijativu.

IoT Net Adria osigurat će spajanje na mrežu bez naknade, što pruža mogućnosti i startupima da testiraju svoja rješenja na 0G mreži. Jedini je uvjet da je rješenje usmjereno na ublažavanje posljedica pandemije.

Ova kriza znatno je utjecala na naše živote, preopteretila naš zdravstveni sustav, ekonomiju te suočila opskrbni lanac s brojnim izazovima. Mi smo detektirali niz problema koji se mogu riješiti jednostavnom primjenom rješenja interneta stvari i na taj način ublažiti posljedice ove krize. Nudimo svim tvrtkama besplatni pristup mreži do kraja srpnja, kao i projektno savjetovanje. Cilj nam je zajedno pronaći konkretna rješenja koja će poboljšati kvalitetu života, liječenja i opskrbe. Pozivamo sve da nam se jave kako bismo se zajedno suprotstavili zdravstvenim i tržišnim izazovima, pojasnio je izvršni direktor tvrtke, Ranko Režek.

Inicijativa se provodi na svjetskoj razini te se većina operatera Sigfoxove 0G mreže već uključila u ubrzano okončanje krize kreiranjem tehnoloških rješenja. Internet stvari može primjerice biti primijenjen u praćenju roba i monitoringu, menadžmentu medicinskog inventara, asistenciji zdravstvenim radnicima, pacijentima u privremenim bolnicama, šatorima te u brojnim drugim područjima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti