Trebate mobitel sa snažnom baterijom? Možda je ovo uređaj za vas!

Ah, te baterije. Kladim se da svi čekamo dan kada će netko napraviti bateriju koja će trajati tjednima, baš kao u stara dobra vremena.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.01.2016. / 06:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za vrijeme dok mi čekamo da netko napravi novu tehnologiju, moramo se zadovoljiti s postojećom, koja je na dobrom putu. Baterija koja drži preko dva dana spada u onaj viši razred, no opet i to nosi svoju cijenu. Ovaj puta, cijena nije problem, a nije ni baterija.

Naime, Cubot, tvrtka čije sam uređaje već imao prilike testirati, na svom modelu Note S ugradila je bateriju od čak 4150mAh, te je posvetila puno pažnje testiranju iste. Baterija je moćna i Cubot to ponosno naglašava.

Iako uređaj nema top karakteristike, mogli bismo ga svrstati u neku zlatnu sredinu.

Primjerice, ekran od 5.5 inča s rezolucijom 1280x720 no s 267 piksela po inču, spada u neku srednju klasu. Procesor je četverojezgreni 1.3GHz, dok sam uređaj ima 2GB RAM-a i 16GB interne memorije — rekli bismo danas standard na mobilnim uređajima.

Kamera je također neka sredina, pa tako prednja ima 5MP dok stražnja ima 8MP s auto-fokusom i LED bljeskalicom.

Za one zahtjevnije korisnike tu je podrška za dual SIM. Na žalost, uređaj nema čitač otisaka prstiju, te je sam po sebi neki “bazični” model kako dizajnom tako i karakteristikama. No, sve to nosi svoju cijenu, pa se tako Note S može nabaviti po cijeni od 80 dolara, dakle nekih 560 kuna, ili ako ćete danas biti među prvih 100 po cijeni od 70 dolara.

S obzirom da mnogi strahuju od garancije i dugog čekanja novog uređaja ukoliko se stari pokvari, skladište se nalazi u Njemačkoj i Poljskoj, tako da cijela procedura traje znatno kraće i naravno carina i ostale pristojbe su drugačije.

Sve u svemu, ovo je uređaj namijenjen manje zahtjevnim korisnicima, koji imaju sve što treba i snažnu bateriju koja će potrajati i preko dva dana — zavisno o tome koliko koristite uređaj. Ako ste pak zahtjevniji korisnik, onda možda da pogledate nešto skuplje uređaje, možda čak i istog proizvođača, jer kao što sam ranije spomenuo, moja iskustva s Cubotom su samo pozitivna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti