Za vrijeme dok mi čekamo da netko napravi novu tehnologiju, moramo se zadovoljiti s postojećom, koja je na dobrom putu. Baterija koja drži preko dva dana spada u onaj viši razred, no opet i to nosi svoju cijenu. Ovaj puta, cijena nije problem, a nije ni baterija.

Naime, Cubot, tvrtka čije sam uređaje već imao prilike testirati, na svom modelu Note S ugradila je bateriju od čak 4150mAh, te je posvetila puno pažnje testiranju iste. Baterija je moćna i Cubot to ponosno naglašava.

Iako uređaj nema top karakteristike, mogli bismo ga svrstati u neku zlatnu sredinu.

Primjerice, ekran od 5.5 inča s rezolucijom 1280x720 no s 267 piksela po inču, spada u neku srednju klasu. Procesor je četverojezgreni 1.3GHz, dok sam uređaj ima 2GB RAM-a i 16GB interne memorije — rekli bismo danas standard na mobilnim uređajima.

Kamera je također neka sredina, pa tako prednja ima 5MP dok stražnja ima 8MP s auto-fokusom i LED bljeskalicom.

Za one zahtjevnije korisnike tu je podrška za dual SIM. Na žalost, uređaj nema čitač otisaka prstiju, te je sam po sebi neki “bazični” model kako dizajnom tako i karakteristikama. No, sve to nosi svoju cijenu, pa se tako Note S može nabaviti po cijeni od 80 dolara, dakle nekih 560 kuna, ili ako ćete danas biti među prvih 100 po cijeni od 70 dolara.

S obzirom da mnogi strahuju od garancije i dugog čekanja novog uređaja ukoliko se stari pokvari, skladište se nalazi u Njemačkoj i Poljskoj, tako da cijela procedura traje znatno kraće i naravno carina i ostale pristojbe su drugačije.

Sve u svemu, ovo je uređaj namijenjen manje zahtjevnim korisnicima, koji imaju sve što treba i snažnu bateriju koja će potrajati i preko dva dana — zavisno o tome koliko koristite uređaj. Ako ste pak zahtjevniji korisnik, onda možda da pogledate nešto skuplje uređaje, možda čak i istog proizvođača, jer kao što sam ranije spomenuo, moja iskustva s Cubotom su samo pozitivna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju