Tviteraši odlučili, no hoće li Elon Musk doista prodati 10 posto dionica Tesle kako bi platio porez?

Najbogatiji čovjek svijeta ranije je poručio da će se držati odluke tviteraša i prodati 10 posto dionica Tesle iz svojeg portfelja, ako korisnici Twittera u anketi koju je objavio većinom glasaju za tu opciju.

Hina | 08.11.2021. / 08:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk pitao je svoje pratitelje na Twitteru treba li prodati 10 posto svog udjela u Tesli, na što mu je 57,9 posto od ukupno 3,5 milijuna koji su reagirali preporučilo da dionice proda.

 

 

Bio sam spreman prihvatiti rezultat kakav god bio, rekao je poduzetnik koji redovno koristi društvenu mrežu za neočekivane objave ili začuđujuće komentare. Nije precizirao kada namjerava prodati svoje dionice ni kako.

Najbogatiji čovjek na svijetu je ranije kritizirao najavljeni porez demokrata na milijardere, napisavši na Twitteru: Na kraju im ponestane novca drugih ljudi i onda dođu po vas.

U subotu se ponovo vratio na tu temu i napisao da se u posljednje vrijeme puno govori o nerealiziranoj dobiti kao alatu za utaju poreza, predlažem prodaju 10 posto svojih dionica Tesle.

Slika nije dostupna Musk predložio da proda 10% dionica Tesle kako bi platio porez, prepustio odluku tviterašima putem ankete: "Držat ću se rezultata"

Njegov tvit se odnosio na mini-anketu koji pratiteljima nudi da glasaju "da" ili "ne". Prema Bloombergu, Elon Musk je posjedovao 30. lipnja oko 17 posto dionica Tesle, tvrtke koja trenutačno vrijedi 208,37 milijarda dolara.

Prodajom 10 posto svojih dionica, teoretski bi mogao dobiti malo manje od 21 milijarde dolara.

Njegovo bogatstvo je naraslo i porastom vrijednosti dionice s oko 130 dolara početkom 2020. na 1222,09 dolara u petak navečer.

Sa svojim udjelima u svojim drugim tvrtkama, posebice u konstruktoru raketa SpaceX, Elon Musk je teoretski najbogatiji čovjek na svijetu s 338 milijarda dolara, prema procjeni Bloomberga.

Slika nije dostupna Musk: "Ako UN objasni kako dva posto mog bogatstva rješava problem gladi u svijetu, odmah prodajem dionice Tesle"

Slika nije dostupna Vrijednost Tesle prešla tisuću milijardi dolara

Ne zaboravite da nigdje ne dobivam plaću ni bonus, naglasio je u subotu na Twitteru. Imam samo dionice i jedini način da osobno platim porez je da ih prodam, dodao je.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti