Tvrtka Lemax otvorit će vrata svima koji žele raditi u IT-u

Riječ je o nastavku aktivnosti popularizacije ICT-a među mladima odnosno osobama kojima je informatička i komunikacijska tehnologija zanimljiva, ali ne posjeduju formalno obrazovanje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.05.2019. / 09:00

Jasmina Puškarić (Foto: Lemax)

Tvrtka Lemax će u četvrtak, 23. svibnja ove godine u prostorima svog zagrebačkog ureda organizirati prvi u nizu, Dan otvorenih vrata, kako bi predstavio mogućnosti zapošljavanja, nastavka karijere ili prekvalifikacije u informatičkoj industriji. Riječ je o nastavku aktivnosti popularizacije ICT-a među mladima odnosno osobama kojima je informatička i komunikacijska tehnologija zanimljiva, ali ne posjeduju formalno obrazovanje.

Tvrtka Lemax posljednjih šest mjeseci zaposlila je više od 40 stručnjaka i svoj tim proširila na preko 80 zaposlenika. Riječ je brzorastućoj IT tvrtki koja se bavi razvojem i prodajom Lemax softvera namijenjenog turističkim agencijama i turoperatorima na globalnom tržištu, a koja je promjenom poslovnog modela, izlaskom na inozemna tržišta ostvarila snažnu prekretnicu u svom poslovanju. Projektom ICT Supergirls pet godina doprinose popularizaciji IT-a među mlađim ženama i djevojkama u Hrvatskoj te su uvršteni u svjetsku bazu događaja koji aktivno rade na popularizaciji informatike novih generacija.

U Lemaxu, osim potrebnih IT i poslovnih predznanja, svoju karijeru mogu pronaći i osobe kojima informatika nije primarna po obrazovanju, ali pokazuju zanimanje za programiranje te analitičko i kritičko razmišljanje te bi voljeli raditi u takvom okruženju. Upravo s tim ciljem organiziraju prvi u nizu događaja, Dan otvorenih vrata, na kojem će zainteresiranima biti predstavljene mogućnosti kako i bez programerskih znanja ili radnog iskustva započeti i razviti karijeru u IT-u.

"Radeći intenzivno posljednjih godinu dana na zapošljavanju stručnjaka raznih profila: inženjera, ekonomista i projektnih menadžera uočili smo nove potencijale na tržištu. Prepoznali smo pojedince željne novih znanja i rada u dinamičnom okruženju koji žele rasti kroz svoju karijeru, te iako nisu programeri vide se u brzorastućem IT sektoru. Upravo ćemo im na našem prvom danu otvorenih vrata dati uvid u mogućnosti rada u IT-u, predstaviti iskustva naših stručnjaka i približiti kulturu i vrijednosti Lemaxa." Istaknula je Jasmina Puškarić, voditeljica odjela ljudskih potencijala.

Svi zainteresirani se mogu javiti putem društvenih mreža tvrtke, ili na stranici projekta na Facebooku.  
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti