Twitch - Top 7 najviralnijih trenutaka

Za vas smo odabrali 7 najviralnijih trenutaka Twitch.tv-a koji su zauvijek obilježili tu platformu.

Filip Krizmanić | 25.07.2018. / 09:59

Galerija

Twitch.tv je eksponencijalno rastuća platforma na kojoj korisnici uživo emitiraju svoje gaming ili IRL ("IN REAL LIFE") prijenose. Kao takva, postala je jedna od najjačih platformi za ljude koji su spremni podijeliti svoju osobnost i karakter s cijelim svijetom - bez skrivanja iza zahtjevnih montaža ili skupe produkcije.

Na Twitchu se sav sadržaj prenosi u stvarnom vremenu i korisnici (streameri) se često nađu u bizarnim ili nezgodnim situacijama. Upravo su ti trenuci publici često i najzabavniji te u kratkom vremenu postanu viralni. Donosimo vam sedam najpoznatijih videa:

7. Glumio da je invalid pa pred kamerom slučajno ustao iz kolica – Twitch streamer ZiloanOP na Twitchu je igrao na dobrotu ljudskoga srca te je molio svoju publiku za donacije za nova kolica i ostale potrepštine. Publika mu je vjerovala te je ZiloanOP na kraju uspio zaraditi više od 20 tisuća dolara.

Zaradio bi i više da naposljetku nije ustao iz svojih invalidskih kolica u trenutku kada je mislio da mu je prijenos ugašen. Svi su tada vidjeli da se radi o velikoj prevari i farsi. ZiloanOP je ostao zapamćen kao jedan od najvećih prevaranata Twitcha.

6. Japanski streamer zapalio svoj stan u prijenosu uživo - Čim je publika vidjela da je Daasuke uzeo šibice u ruke i krenuo se s njima igrati, bilo je jasno da to neće dobro završiti. Teško je riječima opisati nespretnost koju je Daasuke pokazao nakon što je vatra napokon izmakla njegovoj kontroli.

Nakon kratkog pokušaja gašenja plamena zapaljivim predmetima shvatio je da je to propali slučaj i pobjegao iz stana. Osim njegova stana, u požaru su nastradala još dva, ali na sreću nitko nije bio ozlijeđen.

 

5. Donacija od 62 tisuće dolara - Što je za streamera Ninju započelo kao običan radni dan, završilo je jednim od najvećih šokova u cijeloj povijesti Twitcha. Naime, toga je dana Ninja primio do danas najveću zabilježenu donaciju od 62 tisuće dolara.

Donaciju mu je uplatio korisnik AC_ROYALE, koji je poznat po svojim velikim donacijama, ali još nije ponovio nijednu u toj količini.

4. Zaspao na streamu i postao jedan od najkorištenijih emotikona na Twitchu – Neuspjeli Oddlerov pokušaj da streama 72 sata u komadu ipak je urodio nečim dobrim. Nakon što je igrajući Resident Evil zaspao u 66. satu svoga streama, Oddlerovo uspavano lice postalo je emotikon nazvan ResidentSleeper.

Emotikon se proširio cijelim Twitchem te ga danas publika koristi u chatu kad god im je neki stream dosadan ili naporan.

ResidentSleeper (Foto: Screenshot/YouTube) (Foto: Screenshot/YouTube)  

3. Pewdiepiejev "Cringemas" – Twitch se od svoga osnivanja 2011. godine dokazao kao sjajna platforma za humanitarne svrhe. Na platformi se prenosio veliki broj humanitarnih streamova te je Twitch objavio da se ukupno na njihovoj stranici prikupilo više od 75 milijuna dolara.

Jedan je od najzapamćenijih humanitarnih streamova "Cringemas", koji je organizirao Pewdiepie uz pomoć Markipliera, Jacksepticeyea i Emme Blackery. Za borbu protiv AIDS-a uspjeli su prikupiti više od 1,3 milijuna dolara!

Cringemas (Foto: Screenshot/YouTube) (Foto: Screenshot/YouTube)  

2. Povratak Tyler1 na Twitch – Tyler1 se dokazao kao vrlo kontroverzna osoba te je bio poznat po svojim burnim reakcijama, vrijeđanju suigrača i kršenju pravila. Njegovo ponašanje Riot je kaznio zabranom igranja League of Legendsa.

Novostečeno slobodno vrijeme Tyler1 je odlučio iskoristiti kako bi  dokazao svijetu da se promijenio i naučio svoju lekciju. Nakon što mu je misija uspjela i Riot mu je ponovno dozvolio igranje LoL-a, Tyler1 se na Twitch vratio veći nego ikada. Njegov prvi stream imao je više od 380 tisuća gledatelja, što je nevjerojatno postignuće za streamera.

ResidentSleeper (Foto: Screenshot/YouTube) (Foto: Screenshot/YouTube)  

1. Drake se pojavio na Ninjinu streamu – Osim što je Ninja oborio rekord za najveću primljenu donaciju na Twitchu, također je oborio i rekord za najviše gledatelja.

Nakon što je u Fortniteu udružio snage s Drakeom, Ninjin stream posjetilo je više od 630 tisuća ljudi. Ipak se ne događa svaki dan da najveći streamer i jedan od najvećih glazbenika svijeta udruže snage. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti