Twitter otkrio da su tijekom "bitcoin prevare" ukradeni podaci s nekoliko računa

Kako istraga još uvijek traje, nije isključeno da će biti otkriveno još kompromitiranih računa pa iz Twittera ističu kako će javnost redovito obavještavati o svojim otkrićima i postupcima.

Martina Čizmić | 18.07.2020. / 09:43

Twitter, ilustracija (Foto: AFP)

 Iako istraga još uvijek traje, pomalo cure podaci koji pokazuju koliko je bitcoin prevara zapravo bila složena. Osim što su hakeri iskoristili socijalni inženjering ne bi li dobili pristup Twitterovom sustavu, a onda i verificiranim računima poznatih osoba, čini se kako su uspjeli ukrasti podatke i s nekoliko računa koji nisu verificirani.

Twitter je objavio kako su hakeri napali 130 računa, resetirali lozinke i preuzeli kontrolu nad njih 45 i onda objavljivali prevarantske tvitove na njima. S osam ne verificiranih računa, hakeri su iskoristili opciju preuzimanja cjelokupne povijesti računa i svih podataka. Iz Twittera ističu kako su odmah po otkrivanju kontaktirali vlasnike tih računa i obavijestili ih o situaciji.

Ilustracija (Foto: AFP) Twitter otkrio koliko je računa bilo zahvaćeno bitcoin prevarom

Slika nije dostupna Trumpov profil na Twitteru ostao je pošteđen hakerskog napada: Otkriven je mogući razlog

Kako istraga još uvijek traje, nije isključeno da će biti otkriveno još kompromitiranih računa pa iz Twittera ističu kako će javnost redovito obavještavati o svojim otkrićima i postupcima.

Svjesni smo naše odgovornosti prema ljudima koji koriste naše usluge i općenito prema društvu. Sram nas je, razočarani smo i više nego išta, žao nam je što se to dogodilo. Znamo da moramo raditi na obnavljanju vašeg povjerenja i podržat ćemo sva nastojanja da se počinitelji privedu pravdi. Nadamo se da će naša otvorenost i transparentnost u ovom procesu te koraci koje poduzimamo kako bismo se osigurali od ovakvih napada u budućnosti, biti korak u pravom smjeru, zapisali su u službenoj objavi o napadu.

Podsjetimo, u napadu tijekom kojeg su hakeri uspjeli preuzeti kontrolu nad više od 130 računa, na prevaru je ukradeno više od 100 tisuća dolara od pratitelja koji su uplatili bitcoine vjerujući kako će im slavne osobe, na čijim je profilima objavljena prevarantska objava, poslati dvostruko. 

Slika nije dostupna Otkriveno kako su hakeri preuzeli kontrolu nad profilima Gatesa, Obame, Bidena, Muska...

Slika nije dostupna Skandal na Twitteru: Hakeri upali u račune Gatesa, Obame, Bidena... Izvukli više od 100 tisuća dolara

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti