Twitter otkrio koliko je računa bilo zahvaćeno bitcoin prevarom

U Twitteru još nisu sigurni jesu li hakeri imali pristup lozinkama i privatnim porukama na kompromitiranim računima.

Hina | 17.07.2020. / 10:50

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Twitter Inc kasno u četvrtak objavio je da su hakeri ovaj tjedan ciljano napali oko 130 računa, u incidentu u kojem su profili mnogih poznatih ličnosti i organizacija kompromitirani.

Hakeri su pristupili Twitterovim internim sustavima kako bi ''oteli'' profile nekih od najpoznatijih ličnosti, poput američkog predsjedničkog kandidata Joea Bidena, reality TV zvijezde Kim Kardashian, bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame i milijardera Elona Muska, te ih iskoristili za pribavljanje digitalnih valuta.

U zadnjem priopćenju Twitter je izjavio da su hakeri uspjeli zadobiti kontrolu nad malom grupom ciljanih računa te poslati tvitove s njih.

Tvrtka je dodala da nastavlja procjenjivati jesu li napadači uspjeli pristupiti privatnim podacima ciljanih računa.

Među poznate račune koji su hakirani spadaju i onaj repera Kanyea Westa, osnivača Amazona Jeffa Bezosa, investitora Warrena Buffetta, osnivača Microsofta Billa Gatesa te službeni profili Ubera i Applea.

Twitter je rekao da surađuje s vlasnicima hakiranih računa.

FBI-eva jedinica u San Franciscu predvodi istragu hakerskog napada, a dosta zastupnika američkog Kongresa pozvalo je na istragu toga kako se dogodio upad.

Tijela kaznenog progona rekla je da su kibernetički napadači ovim incidentom počinili prijevaru iz domene kriptovaluta. Javno dostupni podaci pokazuju da su očigledni prevaranti primili više od 100 tisuća dolara u kriptovalutama.

Još smo u procesu procjene dugoročnih koraka koje ćemo možda poduzeti te ćemo podijeliti više detalja čim uzmognemo, dodao je Twitter u izjavi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti