Twitter pokreće sudski spor: Musk će ili morati kupiti ovu društvenu mrežu ili platiti više od milijardu dolara odštete

Kako će se cijela stvar rasplesti, za sad je teško procijeniti. Zna se tek da su u internom memorandumu, zaposlenici Twittera zamoljeni da ne komentiraju cijelu situaciju, jer je Twitter krenuo u pravnu bitku s Muskom.

Martina Čizmić | 09.07.2022. / 10:41

 Nakon što je Musk iznenadio sve svojom objavom o ponudi za kupovinu Twittera, a onda isto tako iznenadio objavom da odustaje od te kupovine, čini se kako bi se cijeli slučaj mogao pretvoriti u pravu sapunicu.

Naime, iz Twittera su poručili kako ipak namjeravaju "natjerati" Muska da kupi ovu društvenu mrežu.

Slika nije dostupna Elon Musk odustaje od kupnje Twittera: Njegov odvjetnik poslao pismo i otkrio što im je predstavljalo problem

Predsjednik Upravnog odbora Twittera, Bret Taylor, na Twitteru je objavio kako i dalje planiraju realizirati dogovor.

 

 

Twitterov odbor je predan zaključivanju transakcije po cijeni u uvjetima koji su dogovoreni s gospodinom Muskom te planira pokrenuti pravne poteze koji bi rezultirali ugovorom o akviziciji. Uvjereni smo da ćemo pobijediti, zapisao je Taylor.

Analitičari Muskov potez nazivaju "katastrofalnim scenarijem za Twitter", jer će se sad Twitter sporiti s Muskom u dugom sudskom procesu u kojem postoje dva moguća ishoda - ili će Musk biti prisiljen kupiti Twitter, ili će morati isplatiti, barem, milijardu dolara odštete.

Analitičarka Carolina Milanesi je za CNET istaknula kako bi prisiljavanje Muska da kupi Twitter mogla biti "pogreška za tu društvenu mrežu".

Koja kompanija želi biti u vlasništvu nekoga tko ju ne želi? Osobno nikad nisam vjerovala da Musk ima konkretne i čvrste planove za oživljavanje Twittera i njegovih prihoda, istaknula je Milanesi.

Elon Musk na Twitteru Musk je spreman odustati od Twittera ako ne dobije točne podatke?

Analitičari upozoravaju i kako bi potencijalna propast ovog dogovora mogla potaknuti SEC (Komisiju za vrijednostne papire) da dodatno istraži Muska koji se već nalazi u nemilosti. Naime, njegova prijava udjela u Twitteru predana je na krivom formularu i nakon zakonskog roka.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se Musk našao u SEC-ovoj nemilosti. Već ranije je bio kažnjen i prisiljen na nagodbu, zbog svojih tvitova o financijskom stanju Tesle. 

No, treba istaknuti i kako su od samog početka cijele trakavice Musk-Twitter, investitori bili veoma oprezni i nisu bili u potpunosti sigurni da će Musk zaista kupiti Twitter. Čak je i Nadzorni odbor Twittera prvo reagirao negativno, a tek onda popustio pred Muskovom ponudom.

Kako će se cijela stvar rasplesti, za sad je teško procijeniti. Zna se tek da su u internom memorandumu, zaposlenici Twittera zamoljeni da ne komentiraju cijelu situaciju, jer je Twitter krenuo u pravnu bitku s Muskom.

Musk se, za sad, nije oglasio o cijeloj situaciji.

Izvor: CNET

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti