Musk je spreman odustati od Twittera ako ne dobije točne podatke?

Musk vjeruje da Twitter odbija slijediti pravila i obaveze koje proizlaze iz ugovora, što dodatno pobuđuje sumnju da kompanija skriva tražene podatke, stoji u pismu koje potpisuju njegovi odvjetnici, a koje je poslano u Twitter.

Martina Čizmić | 06.06.2022. / 16:08

Elon Musk na Twitteru (Foto: Afp)

Hoće li Elon Musk zaista kupiti Twitter i za koji iznos? To je pitanje o kojem se posljednjih tjedana nagađa. No, čini se kako je Musk sve bliže odustajanju od cijelog posla. Barem ako je suditi po pismu koji je poslao Twitteru.

Kako javlja Reuters, Musk je u pismu zaprijetio odustajanjem od 44 milijarde eura vrijednog posla, ako mu Twitter ne da podatke o lažnim profilima, kao i onima koji su pod kontrolom botova i algoritama. Naveo je kako je Twitter, uskraćivanjem tih podataka, prekršio pravila te Musk zadržava pravo da jednostrano raskine ugovor o preuzimanju.

Elon Musk Musk pritisnuo pauzu: Kupovina Twittera stavljena na čekanje

Musk vjeruje da Twitter odbija slijediti pravila i obaveze koje proizlaze iz ugovora, što dodatno pobuđuje sumnju da kompanija skriva tražene podatke, stoji u pismu.

Podsjetimo, Musk je već ranije stavio pauzu na cijeli posao preuzimanja Twittera uz napomenu kako sumnja u točnost Twitterovih javnih podataka prema kojima lažni profili iznose oko 5 posto ukupnog broja korisničkih računa. No, Musk sumnja da bi ta brojka mogla biti puno veća i iznositi barem 20 posto.

U nekoliko je navrata istaknuo kako su mu potrebni podaci kako bi proveo vlastitu analizu Twitterovih korisnika te kako ne vjeruje metodama koje Twitter koristi.

Slika nije dostupna Problemi s Twitterom: Musk bi mogao smanjiti ugovorenu cijenu preuzimanja

Elon Musk na Twitteru Twitterovi investitori tuže Muska i Twitter zbog pokušaja preuzimanja: "Prekršio je cijeli niz zakona"

Musk ima jasno pravo zahtjevati podatke koji će mu pomoći da se pripremi na prelazak Twittera u njegovo vlasništvo i da ostvari financiranje za tu transakciju, stoji u pismu koje potpisuju njegovi odvjetnici.

Podsjetimo, Musk je počeo kupovati dionice Twittera početkom godine, a u ožujku je objavio kako je prikupio dovoljnu količinu da postane najveći dioničar te kompanije. Nakon što je objavio svoju želju da preuzme kompaniju, s tim se nisu složili drugi dioničari koji su smatrali da je ponuđena cijena po dionici previše niska, dok su neki smatrali da ne bi bilo dobro da Twitter prijeđe u Muskove ruke.

Iz Twittera za sad nisu komentirali Muskovo pismo.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti