Twitterovi investitori tuže Muska i Twitter zbog pokušaja preuzimanja: "Prekršio je cijeli niz zakona"

Odvjetnik koji zastupa investitore pojasnio je kako je tužba podignuta jer "Musk nastavlja zavlačiti tvrtku koju želi kupiti za 44 milijardi dolara, ne bi li tako smanjio cijenu".

Martina Čizmić | 27.05.2022. / 08:16

Elon Musk na Twitteru (Foto: Afp)

Grupa investitora u Twitter podigla je tužbu protiv Elona Muska i same platforme zbog njegove ponude za preuzimanje teške 44 milijarde dolara.

Kako se navodi u tužbi, Musk i sam Twitter prekršili su cijeli niz korporativnih zakona. Među ostalima, navodi se da je Musk davao lažne izjave i tako manipulirao tržištem, zbog čega je stvorio "kaos" u Twitterovom sjedištu u San Franciscu.

Elon Musk Od kada je najavio kupovinu Twittera za 44 milijarde dolara, Musk je izgubio 49 milijardi dolara

Navodi se i kako je Musk financijski profitirao jer nije odmah otkrio da je kupio značajan udio u Twitteru te da planira ući u upravni odbor te tvrtke.

Spominju i nekoliko tvitova koje je Musk objavio, a čiji je sadržaj mogao biti zavaravajući. Kao jedan od takvih tvitova, navode onaj u kojem je napisao kako "pauzira" preuzimanje zbog sumnje da se na Twitteru nalazi više lažnih računa no što je to navedeno.

Slika nije dostupna Problemi s Twitterom: Musk bi mogao smanjiti ugovorenu cijenu preuzimanja

Taj je tvit pokušaj manipulacije tržištem i cijenom dionice Twittera, jer je znao za lažne račune i ranije, stoji u tužbi.

Odvjetnik koji zastupa investitore, za BBC je pojasnio, kako je tužba podignuta jer "Musk nastavlja zavlačiti tvrtku koju želi kupiti za 44 milijardi dolara, ne bi li tako smanjio cijenu".

Slika nije dostupna Novi problem za Muska: Twitterov pravni tim ga optužio za kršenje sporazuma o tajnosti

Elon Musk Musk pritisnuo pauzu: Kupovina Twittera stavljena na čekanje

Musk je u nekoliko navrata, prilikom svojih javnih nastupa i na Twitteru, nagovijestio kako pokušava pronaći način da smanji konačnu cijenu za preuzimanje Twittera. Podsjetimo, originalno je ponudio 54,20 dolara po dionici, što nije naišlo na odobravanje velikog dijela dioničara koji su smatrali da je to preniska cijena. U međuvremenu su dionice Twittera, što zbog cijele sapunice s Muskom, što zbog drugih kretanja na tržištu, pale na 35,76 dolara, što je značajno niže od ponuđene cijene. Posljednja cijena (u trenutku pisanja ovog teksta) iznosila je 39,52 dolara što je četvrtinu manje od Muskove ponuđene cijene.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti