Twitter radi na uvođenju nove sigurnosne zaštite

Twitter trenutačno testira dvostruku autentifikacijsku zaštitu koju uskoro planira omogućiti svojim korisnicima.

Zimo Zimo Mario Breljak | 25.04.2013. / 14:34

Twitter radi na uvođenju nove sigurnosne zaštite

Twitter trenutačno testira dvostruku autentifikacijsku zaštitu koju uskoro planira omogućiti svojim korisnicima. Poznata društvena mreža provodi testiranje nove sigurnosne zaštite unutar svojih ureda, prenosi Wired.

Nova autentifikacija koju službenici Twittera provode naziva se još i „two-step verification“ što bi jednostavnije značilo da takva razina zaštite sprječava prijevare prisiljavajući korisnike da pruže dvije informacije koje će provjeriti njihov identitet. Uzmimo za primjer zaštitu bankomata koji mora osigurati karticu i PIN kao potvrdu svog identiteta.

Razlog poboljšanja sigurnosnih uvjeta su nedavni napadi na veliki broj Twitter računa uključujući i Associated Press s kojeg je računa twittano o dvije eksplozije u Bijeloj kući, te navodnoj ozlijedi Baracka Obame. Odgovornost za ove akcije preuzeli su članovi hakerske grupe  Syrian Electronic Army.

Nova sigurnosna zaštita omogućit će veću sigurnost svih Twitter računa koji su u zadnje vrijeme pokazali svoju ranjivost. Iz Twittera još nisu komentirali o točnim oblicima zaštite koji će biti implementirani, ali može se pretpostaviti da će slijediti Google koji svojim korisnicima omogućava zaštitu na razini korisničkog imena i lozinke, te im putem SMS-a, poziva ili putem mobilne aplikacije šalje dodatni sigurnosni kod koji se onda opet unosi u zasebno polje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti