Tableti su IN. Prodaja raste iz mjeseca u mjesec, a samim time raste i potrošnja podatkovnog prometa mobilnih operatera.

Analiza Cisco-a, pokazuje kako su tableti generirali pet puta više podatkovnog prometa u odnosu na prosječnu potrošnju na  smartphone uređajima.

Primjerice, u 2010. prosjek mobilnog prometa po jednom tabletu iznosio je oko 400 MB dok je za smartphone taj broj iznosio svega 79MB mjesečno. No te su brojke prilično relevantne s obzirom da je tablet 'jači' uređaj za konzumaciju medija.

Kako piše Allthingsdigital, zanimljivo je pogledati statistike rasta korištenja podatkovnog prometa.

Kako je sve više tableta prisutno na mrežama, te se sve više koristi podatkovni promet, Goldman Sacsh predviđa porast od 30 posto iz godine u godine, te prema njihovim analizama do 2020. godine, tableti bi koristili čak 17 posto ukupnog bežičnog podatkovnog prometa.

Goldman Sachs također ističe kako se očekuje porast prodaje tableta za čak 300 posto kroz 2012, te kako njihove prognoze podrazumijevaju 42 postotni rast složene godišnje stope u mreži aktiviranih tablet pretplatnika uz rast mjesečne konzumacije podatkovnog prometa od 30 posto godišnje odnosno sa 1.5GB/mj, na 20GB/mj. u 2020.

Kako god to zvučalo nevjerojatno, pogledamo li sadržaj koji se konzumira na webu od sve više gledanja videa, pa do sve češćih poziva putem interneta, ove brojke zvuče realno. Također uređaji su sve snažniji uz sve duži vijek trajanja baterija.

Hoćete li vi tokom ove ili sljedeće godine kupiti tablet?

Photo via SMSEO

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju