iPad je godinama najpopularniji tablet na svijetu, a od njegova prvog modela koji je predstavio Steve Jobs, do sada smo vidjeli brojne generacije s dijagonalama ekrana od 7,9 inča pa do 12,9 inča koliko ima model Pro. S tako velikim ekranom te dodatnom tipkovnicom (koju je, naravno, potrebno posebno platiti), iPad Pro mnogima je zamijenio prijenosna računala, no čini se kako u Appleu razmišljaju o još većim tabletima.

Slika nije dostupna Apple ponovno oduševio: Najtanji iMac i iPad Pro skrivaju čudo od tehnologije u sebi

Prema informacijama Marka Gurmana iz Bloomberga, Cook i ekipa već raspravljaju o budućim generacijama tableta s još većim ekranima. Uz iPad s ekranom dijagonale 14 ili 15 inča, za brojne korisnike zaista više neće biti potrebe za kupovinom dodatnog prijenosnog računala. Gurman kaže da, kako se povećava produktivnosti operativnog sustava iPadOS, tako raste i potražnja za većim ekranima koji su bolji za produktivnosti i multitasking. Upravo s tim na pameti, Apple bi mogao postojećim modelima svojih tableta za profesionalce dodati i model s još većim ekranom.

Slika nije dostupna "Svijet je potpuno poludio": Legendarni John Cleese nacrtao je ovu sliku na iPadu i prodaje ju za gotovo 70 milijuna dolara

Treba naglasiti kako još nikakva konkretna odluka nije donesena te, ako se u Appleu zaista odluče na veći iPad, proći će još nekoliko godina od te ideje do konačnog proizvoda. Tako za sljedeću godinu, prema Gurmanu, Apple ne namjerava eksperimentirati s većim ekranima ekrana. Nova generacija iPada Pro trebala bi imati iste dijagonale ekrana od 11 i 12,9 inča, no zato možemo očekivati novi dizajn te stražnji dio uređaja napravljen od stakla i podršku za reverzibilno punjenje. Dakle, na te će se tablete moći postaviti telefon ili slušalice i tako puniti njihove baterije.

Izvor: 9to5Mac 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju