U Appleu su ozbiljno zabrinuti zbog jednog modela iPhonea

Iako su analitičari predviđali veliki prodajni uspjeh za jedan model iPhonea, čini se kako korisnicima on ipak nije toliko zanimljiv.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.12.2022. / 09:38

Apple iPhone 14 i Apple iPhone 14 Plus (Foto: Apple)

Prije nego je Apple u rujnu ove godine predstavio nove modele svojih telefona, analitičari su predviđali kako će vladati velika potražnja za jednim uređajem koji bi mogao postati pravi prodajni hit. Naime, u novoj generaciji Apple je zamijenio iPhone mini s modelom Plus, koji dolazi s istim hardverom kao i iPhone 14, no ima veći ekran.

iPhone SE Apple bi mogao promijeniti planove o najjeftinijem iPhoneu, a razlog je prilično zanimljiv

U kompaniji su smatrali kako je glavni razlog manje prodaje od očekivane modela iPhone 13 mini veličina ekrana te, ako taj model zamjene s telefonom s većim ekranom, da će potražnja za njim biti puno veća. No bili su u krivu.

Mrežom su i ranije kružile glasine o slabijoj potražnji za iPhoneom 14 Plus, a prema posljednjim informacijama u Appleu su “ozbiljno zabrinuti” zbog loše prodaje ovog telefona, čak toliko da već sada razmišljaju o promjeni strategije i modela telefona koje namjeravaju predstaviti sljedeće godine. Naime, kako je iPhone mini trajao dvije generacije, Apple je imao isti plan i za veći model te su za rujan 2023. planirali predstaviti dva klasična modela iPhonea - 15 i 15 Plus.

Iako još nije sigurno hoće li od većeg modela odustati, čini se da o tome ozbiljno razmišljaju. Druga mogućnost o kojoj razmišljaju i koja bi trebala utjecati na povećanje potražnje za modelom Plus jest smanjenje cijene, kao i smanjenje razlike u cijeni između običnog i Plus modela.

Naravno, pri tome treba paziti da potencijalno veća prodaja jeftinijih modela iPhonea ne bi utjecala na pad potražnje za modelima iz serije Pro. Ovi modeli dolaze sa snažnijim hardverom i boljim kamerama te su, usprkos većoj cijeni, među korisnicima popularniji u odnosu na obične modele.

Find my iPhone Zahvaljujući jednoj opciji na iPhoneu, pronašli ženu koja je bila u prometnoj nesreći

Na stranici Mac Rumors naglašavaju kako ipak još ima dosta vremena do rujna 2023. i predstavljanja novih modela iPhonea tako da se tijekom sljedećih mjeseci stvari u Appleu i njihova strategija oko pametnih telefona još mogu promijeniti.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti