Otkako je Microsoft prvi put najavio pametni telefon Surface Duo pa do početka njegove prodaje prošlo je dosta vremena, pa je početni entuzijazam zbog mobilnog uređaja s dva ekrana zamijenilo djelomično razočaranje. Naime, hardver telefona već je bio zastario te uređaj nije ispunio velika očekivanja koja su pred njega stavljena nakon predstavljanja.

Surface Neo Microsoft oduševio novim uređajima: Predstavljeni novi modeli Surfacea i telefon s dva ekrana koji radi na Androidu

S novom generacijom ovog modela Microsoft bi mogao/trebao ispraviti greške s prvog modela. Iako još nema službenih podataka o tome što sprema, zahvaljujući izvorima novinara s portala Windows Central, saznali smo neke informacije o uređaju kodnog imena Zeta. Izvori koji su dobro upućeni u situaciju u kompaniji, a koji naravno žele ostati anonimni, kažu da ne trebamo očekivati velike promjene u dizajnu samog uređaja.

Ukupna veličina i dizajn telefona trebali bi biti slični ili isti kao i na originalnom telefonu, no kako bi Surface Duo 2 trebao imati manji okvir oko ekrana, dijagonale ekrana trebale bi biti malo veće. Što se hardvera tiče, novu generaciju telefona pokretat će najjači hardver - Qualcommov čipset Snapdragon 888 s podrškom za 5G. Također, možemo očekivati i podršku za NFC i poboljšane kamere, no vjerojatno ćemo tek nakon predstavljanja saznati više detalja o rezolucijama i kvaliteti kamera.

Slika nije dostupna Telefon koji se željno iščekuje već godinu dana: Stiže smartphone s dva ekrana

Ako su glasine točne, onda bi Microsoft Surface Duo 2 trebao predstaviti u rujnu ili listopadu, dakle u vrijeme ili brzo nakon predstavljanja novog modela iPhonea i novih modela Googleovih telefona. Što se cijene tiče, još nema nikakvih informacija o tome koliko bi trebao stajati.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju