Galerija

U zanimljivom okruženju Zoološkog vrta u Zagrebu predstavljen je Cat S61, najnapredniji uređaj iz ponude robusnih telefona kompanije Cat, poznatih po izdržljivosti i opcijama za profesionalne korisnike. Ovom prigodom Bullitt Grupa i Hrvatski Telekom donirali su Cat telefone u vrijednosti od 40, odnosno 20 tisuća kuna Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja i Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Novi model Cat S61 opremljen je alatima za različite vrste zanata, a razvijen je kao nasljednik izrazito nagrađivanog modela S60 te je nadograđen unaprjeđenom FLIR termalnom kamerom, ugrađenim mjerenjem udaljenosti uz pomoć lasera te senzorom za detekciju kvalitete zraka.

Cat S61 (Foto: Cat) (Foto: Cat)

Integrirana FLIR kamera s toplinskim snimanjem uključuje poboljšani softver za veći kontrast slike, prošireni raspon temperature do čak 400 Celzijevih stupnjeva, kao i nadogradnju razlučivosti kamere koja je s dosadašnje VGA povećana na HD razlučivost. Nova inačica MyFlir aplikacije sada omogućava i prijenos videa uživo s termalne kamere.

Navedene nove značajke pridonose mogućnostima mnogobrojnijih područja upotrebe u kojima su potrebni prenosivost, povezivost i veća kvaliteta slike. Dijagnostika na vozilima, nadzor asfalta i nadzor opreme veće temperature sada su mogući uz inovacije uređaja Cat S61, uz već dostupne klasične opcije na prethodnoj generaciji ovog uređaja koje uključuju detekciju gubitka topline oko prozora i vrata, detekciju vlage i nedostatka izolacije, identifikaciju pregrijanih električnih uređaja i preopterećenih strujnih krugova te gledanje u potpunoj tami ili kroz pojave kao što su svjetlosna magla ili dim.

Senzor za unutrašnju kvalitetu zraka

Cat S61 (Foto: Cat) (Foto: Cat)

Također, Cat S61 omogućava mjerenja duljine i visine te analizu prostora, a zatim i čuvanje tih detalja pohranjenih uz sam vizualni zapis prostora, sve to na jednom mjestu, na jednom zaslonu.

Koristeći aplikaciju Measure, korisniku je moguće u vrlo kratkom roku napraviti procjenu potrebnih materijala za bojenje zidova ili drugih površina, uređivanje podova, popločavanje ili oblaganje zida ili neke druge površine, dok snimanje kompletnog izgleda prostora unutar kojeg želite nešto raditi omogućava da prije početka radova vizualizirate kako bi se koji predmet ili ideja uopće uklopili u taj prostor.

Obzirom da omogućava mjerenje visokih razina zagađenosti u nekom zatvorenom prostoru (Volatile Organic Compounds ili VOC), Cat S61 može putem senzora kvalitete zraka pratiti uvjete u unutrašnjem okruženju u kojem se nalazite.

Cat S61 (Foto: Cat) (Foto: Cat)

Najčešći izvori VOC-a su boje, otapala, tepisi, namještaj te proizvodi za čišćenje, a svi su uobičajeni u okruženjima tipičnima za korisnike Cat telefona. Ova funkcionalnost se također može koristiti za očitanje razine temperature ili vlažnosti što je korisno kada se nalazite, primjerice, u prostorima bez ventilatora ili kada otvaranje prozora ne može u potpunosti otkloniti vlagu. Senzor se također može iskoristiti za provjeravanje kada je svježe ožbukani zid suh i spreman za bojenje.

Što se tiče klasičnih opcija, ovaj smartphone dolazi s 5,2 inčnim ekranom optimiziranim za vanjsku uporabu s kojim se može upravljati rukavicama ili mokrim prstima, ima snažnu bateriju kapaciteta 4500 mAh, stražnju 16MP kameru i prednju kameru rezolucije 8MP te 4GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka koji se mogu proširiti microSD memorijskim karticama.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju