U IMAX kino po dozu virtualne stvarnosti

Virtualna stvarnost u kino dvorana podsjećat će na vožnju u zabavnom parku.

Martina Čizmić | 19.05.2017. / 07:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Do sad smo o virtualnu stvarnost promatrali u filmovima i serijama, no ona će se ubrzo preseliti u publiku kino dvorana.

Korporacija IMAX objavila je partnerstvo s tvrtkom The Virtual Reality Company kojim je napravljen prvi korak ka stvaranju jedinstvenog iskustva virtualne stvarnost u kino dvorani.

Premijera tog partnerstva održat će se u Los Angelesu gdje će biti prikazana prva epizoda animirane avanture za virtualnu stvarnost "Raising a Rukus".

Publika će ovu avanturu imati prilike doživjeti sjedeći u posebnim pokretnim stolicama koje su opremljene naočalama za virtualnu stvarnost.

"Raising a Rukus je umjetnički živa i vizualno zadivljujuća avantura, koja u sebi krije cijeli niz tehničkih inovacija koje je VRC iskoristio zahvaljujući snažnim vezama u industriji i nagrađenom timu u produkciji. Gledatelji će osjetiti virtualnu stvarnost na jedan posve drugačiji način, najsličniji vožnji u zabavnom parku", istaknuo je Robert Stroberg, jedan od osnivača VRC-a.

Nakon premijere u Los Angelesu, IMAX planira prikazivanje "Raising a Rukus" u New Yorku, Velikoj Britaniji, a potom i diljem svijeta.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti