U klubu odabranih: Instagram ima više od milijardu korisnika!

Instagram je, osim objave broja korisnika, predstavio i novu aplikaciju koja korisnicima ove mreže omogućuje objavu videozapisa u trajanju od maksimalno jednog sata.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.06.2018. / 11:28

Instagram (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Velik broj ljudi sumnjičavo je gledao prema Facebookovoj akviziciji Instagrama 2012. godine te su se pitali zašto je Zuckerberg platio milijardu dolara za kompaniju koja do tada nije zaradila niti dolara. No s vremenom se pokazalo kako je ovo bio genijalan potez šefa Facebooka, koji je na vrijeme prepoznao sav potencijal društvene mreže bazirane na dijeljenju fotografija te je vrijednost Instagrama odavno premašila iznos koji je Zuckerberg platio za tu kompaniju.

Instagram je informacije o broju korisnika posljednji put objavio u rujnu 2017. i tada je ova mreža imala 800 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a jučer su se pohvalili kako je od tada brojka narasla za 200 milijuna te sada imaju čak milijardu mjesečno aktivnih korisnika.

To je veliki uspjeh za tu društvenu mrežu, a iako iz Facebooka ne dijele informacije o prihodima koje Instagram ostvaruje, predviđanja eMarketera govore kako će tijekom 2018. samo u SAD-u ostvariti skoro 5,5 milijardi dolara prihoda, što je povećanje od 70 posto u odnosu na prošlu godinu te je Instagram zaslužan za skoro trećinu svih prihoda ove kompanije.

IGTV

IGTV (Foto: Instagram) (Foto: Instagram)

Osim informacija o broju korisnika, Instagram je jučer službeno predstavio i IGTV, aplikaciju preko koje će korisnici moći objavljivati duže videozapise u trajanju do čak jednog sata, što je veliko povećanje jer su do sada korisnici mogli objavljivati videozapise u trajanju do jedne minute. Osim putem samostalne aplikacije, korisnici će IGTV-u moći pristupiti direktno iz Instagrama, a s povećanjem ograničenja trajanja videa Instagram će postati opasan konkurent YouTubeu te bi mogao privući brojne influencere kojima je YouTube primarna videoplatforma upravo zbog mogućnosti objave dužih videozapisa.

Također, s IGTV-om Instagramu se otvaraju i nove mogućnosti zarade od oglašavanja jer će se u duže videozapise moći plasirati više oglasa. Ova aplikacija bit će dostupna korisnicima Androida i iOS-a tijekom sljedećih tjedana.

Izvor: TechCrunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti