U Osijeku se 20. svibnja održava EWoB Business Hackathon

Ako volite pisati kod, onda za vas ima posla. Ove godine u Hrvatskoj se održava više hackathona nego ikad na kojima programeri imaju prilike pokazati svoje znanje i zaraditi nešto novaca.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 15.05.2014. / 11:03

U Osijeku se 20. svibnja održava EWoB Business Hackathon

Ako volite pisati kod, onda za vas ima posla. Ove godine u Hrvatskoj se održava više hackathona nego ikad na kojima programeri imaju prilike pokazati svoje znanje i zaraditi nešto novaca.

Ako imate znanja u kodiranju, željni ste dokazivanja i uvijek imate dobre ideje, onda je hackathon mjesto za vas. Ovaj puta u Osijeku se održava EWoB Business Hackathon koji omogućuje studentima predstavljanje izvan okvira standardnih CV-ova. Ovo natjecanj organizira studentksa udruga Poduztenici bez granica a cilj je pronaći 1% najboljih studentata osječkog Sveučilišta koji posjeduju jedan važan čimbenik u današnjem poslovnom svijetu — interdisciplinarno znanje.

EWoB Business Hackathon postavit će pred trideset dva studenta koji se kvalificiraju za natjecanje u prvom krugu zadatke koji će se odnositi na razumijevanje poslovno-ekonomskih problema i njihovo rješavanje, a uključuje razumijevanje tržišta, strategiziranja, analitike i logike. Nakon što žiri, kojeg će sačinjavati profesori Sveučilišta i predstavnici poduzeća koji su sponzori natjecanja, ocijeni rješenja svih natjecatelja, deset najbolje plasiranih postaju finalisti i rješavaju poseban case study koji je dizajnirao jedan od poduzeća-sponzora. Osim priznanja, za tri najbolja studenta pripremljene su vrijedne novčane nagrade kao i mogućnost izravnog predstavljanja poslodavcima i potencijalna studentska praksa kao rezultat toga.

EWoB poziva sve poduzetne studente da iskušaju svoje sposobnosti u praksi i prijave se na Hackathon koji će se održati 20. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Na EWoB Business Hackathon mogu se prijaviti svi studenti Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, neovisno o fakultetu i godini studija. Prijava se ostvaruje putem kratkog upitnika na http://pbg.hr/ebh/ od 5. do 16. svibnja 2014. godine.

Nagrada za prvo mjesto je 1.500 kn, drugo mjesto je 500kn, a treće je 300, s time što prva tri mjesta osvajaju uz novčanu nagradu i praksu!

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti