U Osijeku uspješno održan drugi hackathon

Godinu dana nakon što je pokrenut Osijek Software City, u novom osječkom coworking prostoru održan je 2. osječki hackathon, cjelodnevno natjecanje developera i drugih IT entuzijasta u razvijanju novih softverskih projekata.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.04.2013. / 14:19

U Osijeku uspješno održan drugi hackathon

Godinu dana nakon što je pokrenut Osijek Software City, u novom osječkom coworking prostoru održan je 2. osječki hackathon, cjelodnevno natjecanje developera i drugih IT entuzijasta u razvijanju novih softverskih projekata.

Hackathon je ugostio 30 sudionika koji su sastavljali 11 timova, a koji su stigli iz Rijeke, Zagreba, Kutine Vinkovaca, Osijeka itd.

Hackathon su posjetili i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, predstavnici Core Incubatora iz Zagreba, Tehnološkog parka Intera iz Mostara, te Poduzetničkog inkubatora Osvit iz Donjeg Miholjca.

Radilo se na raznim projektima, od aplikacije za trgovačke putnike, iPhone igrice, virtualnog vodiča za muzeje, aplikacije za izborne ankete, pa sve do društvenog servisa za komunikaciju putem registarskih pločica te projekta namijenjenog pčelarima, koji je i odnio pobjedu na 2. #OSChackthonu. Pobjednike očekuje predstavljanje projekta pred investicijskom grupom Core Incubator iz Zagreba.

Više o svemu pročitajte na softwarecity.hr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti