U prvom vikendu Apple prodao 4 milijuna iPhonea 4S

Apple obara vlastite rekorde a uskoro bi se mogao naći i u Guinnessovoj knjizi rekorda ako nastavi sa ovakvim tempom prodaje svog gadgeta.

Zimo Zimo Zimo | 17.10.2011. / 22:29

U prvom vikendu Apple prodao 4 milijuna iPhonea 4S

Apple obara vlastite rekorde a uskoro bi se mogao naći i u Guinnessovoj knjizi rekorda ako nastavi sa ovakvim tempom prodaje svog gadgeta.

Apple je od lansiranja iPhonea 4S u samo četiri dana prodao preko 4 milijuna primjerka ovog telefona što bi moglo značiti da je ujedno i najbrže prodavana elektronička naprava na svijetu.

Ove brojke pokazuju veliki pomak za Apple koji je prošle godine prodao 1.7 milijuna iPhonea 4 u isto vrijeme, no rekord još uvijek drži iPad 2 koji je prvih 80 dana prodavan u 156.000 primjeraka dnevno, premašivši tako rekord Microsoftovog Kinecta koji je držao prodaju od 100.000 uređaja dnevno prvih 60 dana.

Apple već ima 25 milijuna korisnika koji koriste novi iOS5, što znači da je njih 21 milijun nadogradilo svoj softver na starijim uređajima u posljednjih nekoliko dana. Također, Apple je izjavio kako se 20 milijuna korisnika već prijavilo za iCloud servis.

Iako su brojke prodaje iPhonea već sad ogromne, uređaj je dostupan za sada samo u SAD-u, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji, a za 10-ak dana kreće u prodaju u još 22 dvije zemlje, te će se zajedno u 70 zemalja prodavati do kraja godine.

Što se prihoda tiče, smatra se kako su oni narasli za 67 posto odnosno sa 65 milijarde dolara prošle godine te kako će iznositi 109 milijardi do kraja listopada. Također se očekuje kako će prihodi za posljednji kvartal sliti dodatnih 29.2 milijarde dolara u ionako prepunu blagajnu Applea.

Analitičar iz Jefferies Co prognoziraju kako će Apple prodati oko 29 milijuna iPhonea u posljednjem kvartalu te oko 17 milijuna iPada.

S obzirom na ove brojke zanimljivo će vidjeti u kojem smjeru će Tim Cook usmjeriti svu tu silnu gotovinu koju Apple posjeduje u svojoj blagajni.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti