Uber i Vollo - prvi korak intermodalnom prijevozu

Brže, lakše, povoljnije – krenula suradnja Volla i Ubera koju ne želite propustiti!

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.12.2016. / 15:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od najbrže rastućih hrvatskih startupova, bus-ticket platforma koja omogućuje jednostavnu pretragu, usporedbu i kupovinu autobusnih karata Vollo te poznata globalna tehnološka platforma Uber, koji je na hrvatskom tržištu prisutan nešto više od godine dana, udružili su snage te pod motom "Gdje jedno putovanje završava, drugo počinje", dogovorili partnerstvo koje će ove jeseni i zime pojednostaviti i razveseliti putovanja mnogih korisnika.

Koncept intermodalnog prijevoza koji iskorištava prednosti korištenja različitih transportnih sredstava, ujedno je bila i misao vodilja stvaranja partnerstva Ubera i Volla, inače tvrtki koje su na tehnološkoj sceni, ali i šire, poznate kao pokretači inovacija u svom segmentu poslovanja. Upravo zato, sama se suradnja nametnula kao prirodna.

O čemu se točno radi?

"Ovo je prvi korak ka punom Intermodalnom prijevozu gdje će u budućnosti tehnološke platforme poput Ubera i Volloa te autonomna vozila i autobusi poptuno promijentiti postojeći koncept posjedovanja automobila ili iskustva putovanja javnim prijevozom", Marko Jukić, osnivač Vollo servisa.

Kupnjom autobusne karte na Vollo platformi, Uber novim korisnicima daruje besplatnu vožnju do kolodvora do 65 kn te obrnuto; sve nove korisnike Vollo časti s do 35 kn popusta na ukidanje booking fee-a prilikom prve kupnje. Imajući na umu da su karte kupljene preko Vollo platforme već ionako u prosjeku jeftinije za 10-25% u odnosu na regularne cijena s kolodvora, radi se zaista o popustu kojeg ne treba zanemariti!

Osim za grad Zagreb, akcija vrijedi i za gradove Split, Zadar te Dubrovnik, a iz Volla najavljuju da je riječ samo o prvoj od suradnji koje planiraju pokrenuti u ovom tipu prijevoza. Budući da su u manje od 6 mjeseci postojanja povezali preko 20 zemalja, objedinili preko 150 prijevoznika iz Hrvatske i Europe, ostvarili preko 70 000 konekcija i više od 2 milijona kombinacija ruta, s nestrpljenjem iščekujemo novosti koje nam spremaju!
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti