Uber ostvario dvije milijarde vožnji

Šest mjeseci nakon što su "probili" prvu milijardu, u Uberu su objavili kako su dosegnuli i drugu

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 20.07.2016. / 11:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Globalno popularni Uber, koji vam može ponuditi usluge prijevoza u čak 450 gradova na svijetu i koji je, usput budi rečeno, kod dolaska u Hrvatsku izazvao ogromno zanimanje i žestoke polemike, proslavio je dvije milijarde vožnji. Vijest je s ponosom na svojem Facebook profilu objavio čelni čovjek kompanije, Travis Kalanick. Naravno da su u Uberu iznimno zadovoljni, ne samo zbog brojke od dvije milijarde vožnji, iako je već to samo po sebi dovoljan razlog za slavlje. Puno je važnija sve veća i brža ekspanzija Ubera. 

Naime, da bi dosegnuli brojku od milijardu vožnji, trebalo im je cijelih šest godina, a spomenutu milijardu su dohvatili prije samo šest mjeseci. Dakle, za prvu milijardu su čekali šest godina, drugu su ostvarili za samo pola godine, što je najbolji dokaz njihove kvalitete i sve veće popularnosti, neovisno o tome što imaju nevjerojatan broj kritičara i oponenata. Najveća dobit je, zapravo, u rukama krajnjih korisnika taksi prijevoza, koji u spomenutih 450 gradova mogu birati između klasičnog taksija i Ubera. 

Prije godinu dana su bili prisutni u 311 svjetskih gradova, u međuvremenu su dobili financijsku injekciju od 3,5 milijarde američkih dolara, koliko je u Uber uložio financijski fond iz Saudijske Arabije... Ukupna vrijednost tvrtke Uber trenutačno je zaustavljena na iznosu od 62,5 milijardi američkih dolara. Definitivno dovoljno razloga za zadovoljstvo... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti