Globalno popularni Uber, koji vam može ponuditi usluge prijevoza u čak 450 gradova na svijetu i koji je, usput budi rečeno, kod dolaska u Hrvatsku izazvao ogromno zanimanje i žestoke polemike, proslavio je dvije milijarde vožnji. Vijest je s ponosom na svojem Facebook profilu objavio čelni čovjek kompanije, Travis Kalanick. Naravno da su u Uberu iznimno zadovoljni, ne samo zbog brojke od dvije milijarde vožnji, iako je već to samo po sebi dovoljan razlog za slavlje. Puno je važnija sve veća i brža ekspanzija Ubera. 

Naime, da bi dosegnuli brojku od milijardu vožnji, trebalo im je cijelih šest godina, a spomenutu milijardu su dohvatili prije samo šest mjeseci. Dakle, za prvu milijardu su čekali šest godina, drugu su ostvarili za samo pola godine, što je najbolji dokaz njihove kvalitete i sve veće popularnosti, neovisno o tome što imaju nevjerojatan broj kritičara i oponenata. Najveća dobit je, zapravo, u rukama krajnjih korisnika taksi prijevoza, koji u spomenutih 450 gradova mogu birati između klasičnog taksija i Ubera. 

Prije godinu dana su bili prisutni u 311 svjetskih gradova, u međuvremenu su dobili financijsku injekciju od 3,5 milijarde američkih dolara, koliko je u Uber uložio financijski fond iz Saudijske Arabije... Ukupna vrijednost tvrtke Uber trenutačno je zaustavljena na iznosu od 62,5 milijardi američkih dolara. Definitivno dovoljno razloga za zadovoljstvo...