Uber želi kupiti Here mape

Zasigurno ste ovih dana makar jednom čuli vijest da se pobudila velika želja za Here mapama.

Zimo Zimo Nino Krstačić | 08.05.2015. / 17:36

Uber želi kupiti Here mape

Zasigurno ste ovih dana makar jednom čuli vijest da se pobudila velika želja za Here mapama. Upravo su ove mape odnosno navigacijski (GPS sustav) posve besplatne, za njihovo korištenje nije potrebno izdvojiti novčani iznos.

Isto tako Here mape pružaju mogućnost preuzimanja karti određenih Zemalja (regije), dok je njihovo kasnije korištenje besplatno. Ovo pred Here mape postavlja daleku prednost u odnosu na recimo Google Maps, za čije je korištenje potrebna stalna povezanost na Internet. Here mape dolaze iz okrilja Finske tvrtke „Nokia“. Upravo je ova tvrtka nedavno objavila da se za njezin kartografski sustav postigla velika zainteresiranost po pitanju prodaje. Jedan od za sada najvećih ponuđača je Američki Startup „Uber“. Uber je Startup koji za sada na Američkom tlu na vrlo specifični način nudi Taxi usluge.

Portal Engadget navodi kako je Uber za kupovinu Here mapa ponudio 3 milijarde Američkih dolara. Upravo po pitanju Uber-ove ponude javnost se izrazito  zainteresirala. Odmah se postavilo pitanje ako se naum Uber-a i ostvari, hoće li Here mape i dalje biti besplatne za korisnike mobilnih operativnih sustava (Android, iOS)? Na ovo pitanje još uvijek sa sigurnošću ne možemo dati odgovor ali mišljenja smo kako će se samo poslovanje i način dovođenja Here sadržaja do korisnika, itekako promijeniti. Iskoristimo priliku i kažimo kako osim Uber-a za kupovinu Here mapa, veliku zainteresiranost su pokazali i pojedini lideri iz auto-industrije.

U navedenom polju ističe se BMW, Audi kao i Mercedes. Također će se vidjeti  kako će Nokia svoje poslovanje s kartografskim i navigacijskim sustavom nastaviti ako se prodaja Here mapa, obistini. Za sada znamo kako Nokia 70% svojeg poslovanja vezuje uz razvoj kartografskih i navigacijskih sustava.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti