UHANS A101: U počast Nokiji ili parodija na Samsungov Galaxy S7?

Iako je UHANS odlučio posvetiti svoj model A101 Nokiji, neki kažu kako izgleda više kao počast Galaxyju S7 i S4.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 11.08.2016. / 17:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

UHANS i Galaxy definitivno dijele neke dizajnerske karakteristike, no S7 zapravo ima prilično drugačiji izgled i sam dizajn pogotovo sa izradom grubih rubova glatkim. Obline su naglašene, što totalno mijenja način kako korisnici vide pametne telefone, nešto na što je Samsung itekako ponosan. Iz UHANS-a, na to kažu kako zapravo žele naučiti nešto od Samsunga, no ne apsolutno sve. Plastični rubovi na A101 razlikuju se od onih na Galaxyju S7 koji su izrađeni od premium stakla. 

Nadalje, Galaxy je poznat po visoko kvalitetnim specifikacijama, dok za razliku od njega UHANS cilja na drugačije tržište, pa time i dolazi sa slabijim karakteristikama poput 1GB RAM-a i 8GB interne memorije, Androidom 6.0, zaslonom od 5 inča i rezolucije 1280 x 720, 5MP stražnje kamere i 2MP prednje, te baterije kapaciteta 2450mAh, što pokazuje da je A101 više nalik na Nokiju nego premium Samsung uređaje. 

Kako god bilo, uspoređujući specifikacije treba spomenuti i cijene, pa tako Galaxy S7 ima čak 10 puta višu cijenu od UHANS-ovog A101.

Eric Wu, CEO UHANS-a ističe kako ljudi danas ‘prekoriste’ pametne telefone, te kako su neki čak i ovisni, zato se radi sve više funkcija na uređaju. “Zaista nam nisu potrebne tolike mogućnosti. Ponekad, manje je više”.

Cilj A101 modela je vratiti se na početak i ponuditi ljudima one osnovne stvari koje trebaju za pristojnu cijenu, koja u ovom slučaju iznosi 70 dolara, a prednarudžbe kreću u sljedećih nekoliko dana.

Više informacija o ovom zanimljivom uređaju možete pronaći na službenim stranicama UHANS-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti