Umjesto Davida Beckhama na njegovu Instagramu - ukrajinska dječja anesteziologinja

Umjesto Beckhamovih priča, na njegovu je profilu prikazan jedan dan u životu ukrajinske dječje anesteziologinje iz Harkiva.

Hina | 21.03.2022. / 07:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

David Beckham je prepustio kontrolu nad svojim profilom na Instagramu ukrajinskoj dječjoj anesteziologinji koja radi u gradu Harkivu kako bi opisivala iskustva pomaganja ljudima u ratom pogođenom gradu.

Bivši nogometaš, koji ima 71,4 milijuna pratitelja na toj društvenoj mreži, rekao je da želi istaknuti "nevjerojatan rad" medicinskog osoblja koje djeluje usred ruske invazije.

 

 

Liječnica Irina, koja je voditeljica regionalnog perinatalnog centra i dječja anesteziologinja, tijekom nedjelje je objavljivala isječke i slike na pričama na Instagramu sportaša, pokazujući kako je rat utjecao na rad njezina tima.

Danas ću vam pokazati kako radimo u vrijeme rata i tko smo postali tijekom ovih ratnih dana, rekla je.

Irina je podijelila videozapise na kojima se vidi podrum u koji su trudnice i novopečene majke evakuirane tijekom prvih dana invazije, jedinica intenzivne njege u kojoj se liječe bebe i generatori kisika koje je donirao UNICEF.

Irina, identificirana samo po imenu, rekla je da sada radi "24/7" i dodala: Vjerojatno riskiramo svoje živote, ali uopće ne razmišljamo o tome. Volimo svoj posao.

Objavila je priču i o Jani i njezinu sinčiću Mihajlu, koji je rođen drugog dana rata s problemima s disanjem, a čija je obiteljska kuća uništena tijekom borbi. Rekla je da je djetetu "sada bolje".

Bivši igrač Manchester Uniteda i Real Madrida Beckham (46) ambasador je UNICEF-a od 2005. godine.

Pozvao je svoje pratitelje da doniraju dobrotvornoj organizaciji koja radi u Ukrajini kako bi obiteljima osigurala pristup čistoj vodi i hrani, osigurala nastavak usluga zaštite djece i pratila situaciju s izbjeglicama u susjednim zemljama.

Zahvaljujući vašim donacijama, generatori kisika koje su dobili pomažu novorođenčadi da prežive u užasnim uvjetima, rekao je.

Harkiv, drugi najveći grad u Ukrajini, već je tri tjedna meta ruskih napada.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti