Čazma će postati prvi grad u Hrvatskoj koji je napravio javni biološki bazen. Radi se o bazenu za čije se čišćenje ne koriste kemikalije, već se voda pročišćava pomoću biljaka i mikroorganizama što ga čini prihvatljivim za okoliš. 

Biološki bazeni već su hit u Austriji, Njemačkoj i Sloveniji, a prvi takav javni biološki bazen u Hrvatskoj, prostire se na čak 1500 metara četvornih. Pokraj njega je napravljeno i moderno dječje igralište za najmlađe, koje će moći korisiti u pauzama kupanja.

Prvi javni biološki bazen i Hrvatskoj napravljen je u sklopu projekta Čazma Natura vrijednog čak 26 milijuna kuna

Projekt Čazma Natura šansa je za sve nas, za OPG-ove, iznajmljivače i nas kao grad. Zagreb nam je blizu, to je veliko tržište i mislim da će s tog područja biti dosta posjetitelja, a prvi biološki bazen u Hrvatskoj najatraktivniji je dio projekta, rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Naime, Čazma je s ovim projektom stvorila ili novouredila više lokacija u gradu čime je "jednim potezom" dramatično promijenila svoju turističku vizuru. Tako je, primjerice, jedna od novostvorenih atraktivnih lokacija šetnica na području Medjame koja prolazi kroz krošnje stabala u netaknutoj prirodi prateći nekadašnje korito rijeke Česme. Posjetitelji će tijekom šetnje moći dobiti potpuno novi pogled na životinjski svijet uz vodu u šumi i to doslovno od korijena do vrha stabala.

Također je zanimljiv i paviljon na Zelenoj tržnici koji je napravljen u obliku staništa dabra i postavljen na površini vode, a park i dječje igralište su osmišljeni kao prirodni ambijent šume, s "gnijezdima" ptica.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju