Umro nakon što je tri dana bez prestanka igrao video igre!

Iako je pored njih ležao mrtav muškarac te je stigla policija i hitna pomoć, ekipa iz internetskog kafića nastavila je s igranjem video igara kao da se ništa nije dogodilo

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.01.2015. / 12:00

Umro nakon što je tri dana bez prestanka igrao video igre!

Iako je godina tek počela, u Tajvanu su već zabilježena dva smrtna slučaja povezana s igranjem video igara u internetskim kafićima. Prvog dana ove godine jedan je 38-godišnjak umro nakon što je čak pet dana za redom igrao igre u internetskom kafiću u Taipeiu, a ovog tjedna policija iz Kaohsiunga objavila je informacije o muškarcu koji je umro od zastoja srca 8. siječnja. On je bio redovit gost tog internetskog kafića, a nakon što je tri dana proveo igrajući video igre, njega je zaposlenica kafića pronašla 'nepokretnog i ispruženog na stolu', objavili su na CNN-u. S obzirom da je on bio čest gost koji je znao satima i danima igrati video igre, povremeno je znao i odspavati u kafiću tako da se na početku nitko nije obazirao kada su ga vidjeli kako leži na stolu.

Ipak, kako se uopće nije micao, zaposlenica kafića ga je pokušala probuditi te se šokirala kada je shvatila da je muškarac mrtav. Odmah je pozvana hitna pomoć i policija, a bizarno zvuči činjenica da su posjetitelji kafića, bez obzira na činjenicu što je pored njih ležao mrtav čovjek te što su unutra dojurili policija i bolničari, nastavili igrati igre kao da se ništa nije dogodilo – što dovoljno govori o njihovoj ovisnosti o internetu i video igrama. 'Bio je nezaposlen već dugo vremena i internetski kafići bili su jedino mjesto na koje je mogao ići', komentirala je za lokalne medije zaposlenica koja ga je pronašla mrtvog, dok su članovi njegove obitelji rekli kako ga nisu tražili jer bi on često znao nestajati na dva-tri dana pa se niti ovog puta nisu previše zabrinuli kada nije dolazio kući.

Inače, ovakvi slučajevi nisu rijetki u Tajvanu te je vjerojatno najpoznatiji slučaj jednog mladića koji je 2012. čak deset sati ležao mrtav u internetskom kafiću, a nitko od zaposlenika i posjetitelja nije ga primijetio jer su bili 'prezaposleni' igranjem igara.  

Foto: Thinkstock

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti