United Grupa dogovorila 100-postotno preuzimanje bugarskih operatora Net1 i ComNet Sofia

Dogovor o preuzimanju je dodatna akvizicija kompanije Vivacom, bugarskog operatora u United Grupi.

Zimo Zimo | 12.02.2021. / 20:18

United Group (Foto: United Group)

 United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi, postigla je dogovor o preuzimanju 100-postotnog udjela bugarskih operatera Net1 i ComNet Sofia.

Dogovor o preuzimanju je dodatna akvizicija kompanije Vivacom, bugarskog operatora u United Grupi.

U sklopu United Grupe u Hrvatskoj posluje telekom operator Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Net1 je među vodećim operatorima u regiji grada Sofije i privatnim korisnicima pruža usluge interneta i Pay TV-a kao i integrirana telekom rješenja poslovnim korisnicima, poput IT podrške, telefonije i video nadzora.

ComNet Sofia je pružatelj internet usluga i televizije nove generacije s vlastitom Fiber-To-The-Building optičkom mrežom (FTTB).

Dogovor koji podliježe nužnim odobrenjima relevantnih regulatora, dodatno će ojačati poziciju United Grupe u Bugarskoj kao inovativnog telekoma sljedeće generacije i lidera u pružanju visokokvalitetnih usluga interneta i televizije. Za očekivati je završetak dogovora u drugom kvartalu 2021. godine.

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2020. preuzimanjem Vivacoma, najvećeg operatora u državi. U siječnju ove godine United Grupa je završila preuzimanje Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije i najavila dogovor o preuzimanju bugarske grupe s tiskanim medijima Vestnik Telegraf EOOD.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti