United Grupa postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekom operatera Wind Hellas

Transakcija će omogućiti United Grupi da poveže Wind sa svojim grčkim operaterom Nova koji nudi pay-TV usluge te tako stvoriti snažnog konvergentnog operatera koji će postati drugi na tržištu fiksnog broadbanda i televizijskih usluga.

Zimo Zimo | 16.08.2021. / 11:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 United Grupa objavila je danas da je postigla dogovor s kompanijom Crystal Almond Holdings Limited o preuzimanju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind Hellas, jednog od tri mobilna operatera u zemlji.

Wind ima ukupno 4,2 milijuna korisnika i nudi mobilne, fiksne, internetske i televizijske usluge. Godišnje ostvaruje prihode veće od 500 milijuna eura.

U sklopu United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u jugoistočnoj Europi, posluje telekom operater Telemach Hrvatska i njegov servis EON te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Transakcija će omogućiti United Grupi da poveže Wind sa svojim grčkim operaterom Nova koji nudi pay-TV usluge te tako stvoriti snažnog konvergentnog operatera koji će postati drugi na tržištu fiksnog broadbanda i televizijskih usluga.

Na atraktivnom tržištu sa snažnim potencijalom za daljnji rast, kombinacija Winda i Nove omogućava bolju poziciju za konvergentnu ponudu, nove tehnologije i vrhunsku uslugu, a korisnici u Grčkoj dobit će veću vrijednost.

Akvizicija i integracija uspješne lokalne kompanije u telekom i medijskom biznisu u United Grupi osnova je naše strategije rasta u Europi. Grčka je za nas ključno tržište i s preuzimanjem kompanije Wind, možemo stvoriti vodećeg konvergentnog operatera i doprinijeti razvoju grčkog telekomunikacijskog tržišta kroz ulaganja u mrežnu infrastrukturu, sadržaj, tehnologiju i inovativne proizvode i usluge te biti vodeći pokretač u digitalizacije Grčke, rekao je Nikos Stathopoulos, partner u investicijskom fondu BC Partners i predsjednik United Grupe.

Ovaj sporazum potvrđuje dugoročnu predanost United Grupe grčkom tržištu. Poslovanje mobilnog operatera Wind izvrsno se uklapa u portfelj United Grupe i kompanije Nova u smislu stručnosti u telekomunikacijskim i medijskim uslugama. Preuzimanjem kompanije Wind kupujemo uspješno poslovanje koje će nam omogućiti jačanje pozicije i proširivanje ponude za naše korisnike u Grčkoj, dodala je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

Transakcija podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima i očekuje se da će biti dovršena tijekom 2022. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti