United Grupa uvodi veleprodaju telekomunikacijskih usluga - UGI Wholesale

Nova kompanija nazvana UGI Wholesale ima sjedište u Grčkoj i objedinjuje sve veleprodajne usluge, uključujući prijenos podataka, roaming, mobilne i usluge telefonije uopće.

Zimo Zimo | 28.04.2021. / 14:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, danas je objavila kako je osnovala novu kompaniju za koordinaciju veleprodajnih usluga Grupe s namjerom da postane regionalni lider i na ovom tržištu.

Nova kompanija nazvana UGI Wholesale ima sjedište u Grčkoj i objedinjuje sve veleprodajne usluge, uključujući prijenos podataka, roaming, mobilne i usluge telefonije uopće.

Osnivanje kompanije UGI Wholesale značajan je i logičan korak strategije United Grupe. Kompanija je u prilici postati lider na regionalnom tržištu veleprodajnih telekomunikacijskih usluga. U sklopu United Grupe, u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Optička mreža Grupe proteže se tisućama kilometara, pruža usluge na tržištu od 40 milijuna ljudi i pozicionirana je na glavnoj transportnoj ruti između zapadne Europe, Bliskog istoka i Mediterana, podržana vlastitim podatkovnim centrima.

Mi smo jedini nezavisni operator u regiji koji posluje na tako velikom tržištu. Kao kompanija poznati smo po pružanju usluga najviše kvalitete privatnim korisnicima i tvrtkama. Sada se širimo na veleprodaju kako bismo omogućili jednaku izvrsnost i u tom segmentu, izjavila je glavna izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag.

United Grupa je prirodni partner za svaku tvrtku koja planira proširiti svoje poslovanje u regiji ili za tranzit do ili od glavnog europskog POP-a. To uključuje sve, od osnovnog do širokog spektra usluga za korporativne korisnike, dodala je.​

Snažni regionalni igrač poput kompanije UGI Wholesale bit će privlačan izbor partnerima jer jedinstvenim ugovorom nudi zajednički pristup svim telekomunikacijskim uslugama, vrhunsku kvalitetu usluge i fleksibilnost u pružanju usluga koje omogućava jedinstveni Centar za kontrolu performansi.

United Grupa imenovala je Paola Ficinija izvršnim direktorom nove kompanije. Ficini se pridružuje United Grupi iz Telecom Italia Sparkle, koja je dio Telecom Italia Grupe, gdje je posljednjih 8 godina obnašao različite funkcije uključujući i funkciju izvršnog direktora za kompanije Telecom Italia Grupe u Grčkoj i Turskoj.

Telekomunikacijska mreža United Grupe proteže se diljem Europe, a obuhvaća Nizozemsku, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru i Grčku.

Djelujući u komunikacijskom i medijskom sektoru, platforma United Grupe objedinjuje vodeće operatere i najbolje kreatore sadržaja u jugoistočnoj Europi. Tvrtka je aktivna u 8 zemalja, ima oko 11 milijuna korisnika i 12 500 zaposlenika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti