Upoznajte hrvatsku kulturnu baštinu i naučite nešto novo u "Muzeju s kauča"

Virtualno druženje na Facebook stranici muzeja održavat će se svakoga utorka i četvrtka te subotom.

Martina Čizmić | 31.03.2020. / 11:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Etnografski muzej u Zagrebu pokrenuo je na svojoj Facebook stranici online program "Muzej s kauča" kroz koji će djeca i odrasli moći doznati brojne zanimljivosti iz hrvatske i svjetske baštine.

Virtualno druženje na Facebook stranici muzeja održavat će se svakoga utorka i četvrtka, kada je program namijenjen odraslima, te subotom kada su na rasporedu radionice za djecu i roditelje, najavljuju iz Muzeja.

Utorkom će biti predstavljeni "predmeti s pričom" iz izložbe Blago Etnografskog muzeja koja je postavljena 2019. godine u povodu proslave 100. obljetnice muzeja, dok je četvrtak rezerviran za čitanje uz najpopularnije kataloge Etnografskog muzeja.

Neke od naših najpopularnijih kataloga možda ne možete primiti u ruke, ali ih možete čitati online. Saznajte kako su se liječili naši stari; naučite više o opancima, cokulama, salonkama, borosanama..., kako su se mijenjala značenja boja tijekom stoljeća i zašto su djevojke mladićima poklanjale crvene pisanice..., ističu iz muzeja

Subotnji virtualni program namijenjen je djeci i roditeljima koji vole rukama stvarati, oslikavati i izrađivati zanimljive predmete, a kako se bliži vrijeme Uskrsa, moći će se naučiti neke od tradicijskih tehnika izrade pisanica.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti