Većini vjerojatno ovakva robusna izdanja tehnoloških proizvoda nikada neće koristiti, ali nikad se ne zna, stoga nije loše upoznati posebne uređaje za posebne prigode.

Oni su skoro pa „nepoderivi“, namijenjeni za rad u ekstremnim uvjetima, otporni na vodu, prašinu, udarce, padove... Pritom nije riječ o fiktivnim kvalitetama ili samohvali, ovo su uređaji koji su podvrgnuti posebnim testiranjima, nakon kojih su dobili isto tako posebne certifikate koji dokazuju kvalitetu i spremnost za rad u nemogućim uvjetima. Uostalom, mogu se pohvaliti certifikatom MIL-STD-810F, takozvanim vojnim standardom, što ove uređaje čini doista posebnima.

Uglavnom, riječ je o prijenosnim računalima, kamerama, SD karticama, pametnim telefonima, USB prijenosnim diskovima, dakle o uređajima koji će vam uvijek i svudgje trebati. Ovdje je razlika što su napravljeni od posebnih materijala, za malo prije spomenute posebne prigode, i što na njih nećete morati paziti kao na ostale „obične“ tehnološke ljubimce. Pa, ako vam slučajno nešto ovakvo zatreba, neovisno o prigodi, u infografici imate i cijene, stoga možete krenuti u kupovinu pa i „rat“... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju