Upozorenje korisnicima: Galaxy S10 s Android 10 beta operativnim sustavom se zaključava i ne da korisnicima pristup uređaju

Samsung upozorava korisnike svojih uređaja Galaxy S10 da verzija korisničkog sučelja operativnog sustava Android 10, One UI 2.0, ima ozbiljan propust. Naime, uređaj jednostavno zaključa pristup korisnicima i dobiva prihvatiti unos PIN-a, zaporke ili uzorka za otključavanje, a greška se javlja nakon restartanja uređaja.

Branimir Vorša | 29.10.2019. / 09:44

Galerija

Korisnici Galaxyja S10 koji imaju uključene postavke otključavanja na daljinu djelomično su rješili problem korištenjem Samsungove usluge "Find My Mobile" tako što su pobrisali sve biometrijske postavke uređaja (zaporku, PIN, uzorak, otisak prsta i prepoznavanje lica). No s obzirom na to da bug u softveru tjera uređaj na odbacivanje svih zaporki kao netočnih, nakon navedenog čišćenja svih biometrijskih postavki bilo je nemoguće postaviti novi set postavki.

Jedino rješenje za one koji nemaju uključeno otključavanje na daljinu jest resetiranje na tvorničke postavke i spuštanje na prethodnu verziju Androida putem Samsung Smart Switcha, a ta je verzija Andrioid Pie. Naravno, čineći to, korisnici gube sve podatke dotad pohranjene na uređaju.

Samsung Galaxy S10+, otisak prsta Imate problem s otključavanjem svog Samsung Galaxy S10 ili Note10 otiskom prsta? U Samsungu rade na rješenju

Samsung Galaxy S10 Najzanimljivije značajke serije Galaxy Note10 odsad i na seriji S10

Zasad ostaje nejasno kako u Samsungu namjeravaju rješiti taj problem za one korisnike koji ne žele resetirati uređaj te ga zbog zaključavanja nisu u stanju dalje koristiti. Normalna nadogradnja softvera tu neće pomoći jer da bi se softver nadogradio, potrebno je otključati uređaj.

Zasad se korisnicima uređaja Galaxy S10 i Galaxy Note 10 preporučuje promijeniti sigurnosne postavke zaključavanja zaslona na potezno ili bez postavki, sve dok Samsung ne napravi novu nadogradnju za Android 10 betu.

Isto tako, korisnicima se preporučuje uključivanje opcije otključavanja na daljinu u postavkama uređaja.

Izvor: SamMobile

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti