Ups! Google korisnicima Google Paya uplatio neočekivane "nagrade", ali ih i brzo uzeo natrag

Iz Googlea su odmah reagirali i poslali e-mail svim korisnicima koji su dobili neočekivanu nagradu.

Martina Čizmić | 12.04.2023. / 15:24

Google (Foto: Afp)

Brojni korisnici Google Pay-a, Googleove usluge plaćanja ostali su ugodno iznenađeni kad su otkrili da im je Google uplatio između 10 i 1000 dolara na njihove račune.

I dok su neki veselo pohitali u šoping, drugi su ipak istražili o čemu je riječ. Naime, novac je bio označen kao "nagrada iz Google Pay programa" uz poruku "dogfooding the Google Pay Remittance experience". U prijevodu, novac je bio nagrada za sudjelovanje u internom beta testiranju programa.

 

 

No, korisnici koji su novac dobili, i o svojoj neočekivanoj sreći pisali na društvenim mrežama, nisu sudjelovali ni u kakvom testiranju.

Enigma je ubrzo riješena kad je Google shvatio da je napravio pogrešku i umjesto svojim zaposlenicima, koji jesu sudjelovali u testiranju, novac uplatio - običnim korisnicima.

Mobilno plaćanje Promjena imena i nove opcije: Google Pay postaje Google Wallet

Iz Googlea su odmah reagirali i poslali e-mail svim korisnicima koji su dobili neočekivanu nagradu.

Dobili ste ovaj e-mail jer ne neplanirani novčani kredit uplaćen u vaš Google Pay račun. Problem je u međuvremenu riješen i gdje je bilo moguće, kredit je povučen. Ako smo uspjeli povući kredit, to će se vidjeti na vašoj aktivnosti na računu. Ako nismo uspjeli povući kredit, novac je vaš. Nije potrebna nikakva druga aktivnost s vaše strane. Ispričavamo se zbog neugodnosti, stoji u e-mailu.

 

 

Dakle, oni koji su brzo reagirali i novac potrošili ili prebacili na drugi račun, novac su mogli zadržati. Kod ostalih je situacija bila poput one stare uzrečice "kako došlo, tako prošlo".

Čini se kako se Googleu nije dalo natezati s nepoznatim brojem korisnika kojima je greškom uplaćen novac i sporiti oko, onoga što je za Google, sitniš.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti